ne predaju se / Branitelji u Azovstalju na ruske napade i dalje odgovaraju oružjem, ali i pjesmom, i to s Eurosonga…

Image
Foto: RTL

Ruska ofenziva slabi dok ukrajinski vojnici oslobađaju sve veći dio zemlje. Na sjeveroistoku su se probili do granice s Rusijom

16.5.2022.
20:45
RTL
VOYO logo

Stefania majko, majko Stefania
Polja cvjetaju, ali ona postaje sijeda
Majko, pjevaj mi uspavanku
Želim čuti tvoju zavičajnu riječ.

Ovako ukrajinski borci pjevaju pjesmu koja je pobijedila na Eurosongu i razbjesnila Ruse, toliko da su na Azovstal jučer bacili fosforne bombe. Rusi ovih dana baš i nemaju razloga za slavlje. Ukrajinska protuofenziva ima sve veće uspjehe u potiskivanju Rusa na sjeveroistoku zemlje. Vojnici koji su branili grad Harkov stigli su do granice s Rusijom, a tamo su snimili i poruku za predsjednika Zelenskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"227. bataljon 127. postrojbe teritorijalne obrane Ukrajine zaputio se na liniju, na granicu, na granicu s Ruskom Federacijom, okupatorskom državom. Gospodine predsjedniče, uspjeli smo. Stigli smo", rekli su vojnici u videu.

Ukrajinci su izvijestili o još jednom raketnom napadu Rusa na Odesu. Rusi se svojim uništenjem hvale i u videima poput ovog na kojem se vidi bombardiranje pontonskog mosta na rijeci Sjeverni Donjeck kako bi se spriječio dolazak ukrajinskih boraca. Jedan most, i to željeznički, uništili su i Ukrajinci u Lugansku, jer Rusi sada svoje snage usmjeravaju na ovu bojišnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okupatori još uvijek ne žele priznati da su u slijepoj ulici i da je njihova takozvana ‘specijalna operacija’ već propala. Sigurno će doći vrijeme kada će Ukrajinci u potpunosti natjerati okupatore na shvaćanje stvarnosti", rekao je Volodimir Zelenski.

Ukrajinska vojska pokazala je kako u svom arsenalu sada ima i najmodernije oružje kako što su američke haubice s kojima idu protiv ruskog samohodnog topništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo