ZELENSKI ON TOUR / Britancima citira Churchilla, Amerikance podsjeća na Pearl Harbor, njegovoj se komunikaciji divi cijeli svijet: 'Udara u one žice da ljudi osjete da su i oni bili nekada u nevolji'

Poruke su mu jasne i pogađaju u žicu, za svoje govore dobiva ovacije. I dokazuje još jednom, piše CNN, da je pero moćnije od mača

23.3.2022.
8:04
VOYO logo

Pljesak za pljeskom u Američkom kongresu, engleskom parlamentu pa talijanskom i njemačkom Rajstagu. Vapaj pa pljesak potpore, vapaj pa pljesak i tako gotovo svaki dan. Volodimir Zelenski skypeom obišao je svijet, prilagodio nastup ciljanom tržištu.

"Želim vas podsjetiti na riječi koje su se već čule u Ujedinjenom Kraljevstvu i vrlo su važne. Nećemo odustati, nećemo izgubiti, borit ćemo se do kraja", poručio je Zelenski Britancima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je tako u britanskom parlamentu Zelenski, a tako je 1940. govorio i Winston Churchill. Povijesnim govorom iz Drugog svjetskog rata motivirao je britanske vojnike. Motivira sada tako svoj narod i Zelenski, ali motivira i velike sile. Emotivan je, jasan i točno zna što reći. Ipak je prije svega, glumac.

Komunikacijski stručnjak Željko Riha kaže: "Vidi se da je on iskusan u tome i da zna krojiti takve ključne poruke. Te poruke su napravljene da svatko u Ukrajini i u svijetu shvati situaciju u kojoj se Ukrajina nalazi. Tako dobiva simpatije u svijetu, što mu je trenutno najvažnije. On je autentičan, nije da on nešto to glumi. Takav je izbore dobio. U Americi bi ga mogli usporediti s Reaganom, koji je bio glumac i isto tako elokventan." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagana je citirao Nijemcima. 

"Kancelaru Scholz, ja vam sada želim reći: Srušite ovaj zid", zavapio je Zelenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 A  Amerikance je podsjetio na njihove najteže trenutke. Teroristički napad 11. rujna i Japanski zračni napad na Pearl Harbor. A onda je pogodio u sridu citirajući Martina Luthera Kinga, čovjeka koji je imao jedan san.

"Imam san. Ove riječi su vam svima poznate. Ja sada mogu reći da vas trebam. Trebam vas da zaštitite naše nebo, da donesete odluke, da nam pomognete", zatražio je Zelenski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
skoro četiri tjedna invazije /

Stanje u Mariupolju: 'To je smrznuti pakao prožet mrtvim tijelima i uništenim zgradama'

Image
skoro četiri tjedna invazije /

Stanje u Mariupolju: 'To je smrznuti pakao prožet mrtvim tijelima i uništenim zgradama'

Pitao se pred britanskim parlamentom je li ovo "Shakespaerska biti ili ne biti situacija za Ukrajinu". Ali, ne citira Zelenski povijest bezveze. S razlogom sve ove zemlje podsjeća na njihove najveće trenutke u povijesti. 

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan komentira: "On igra ulogu svog života. A ta uloga je naravno napisana. Očito ima dobar tim koji može pisati govore na razini svake prilike, on taj govor iznese bez greške, emotivan je i unese se u njega, uspijeva prenijeti emociju na drugu stranu." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zbog serije iz 2015. godine postao je predsjednik i sad je najtraženija na striming servisima. Političku satiru, "Sluga naroda", možete vidjeti i na RTL Playu. Satiru je sam napisao, kreirao je sebi fiktivnu. Dakle, ulogu Vasila Petrovića koju sad u stvarnosti, kao Volodimir Zelenski živi, doslovno. Zanimljivo u seriji ukrajinski predsjednik priča ruski. 

"Dobar dan. Želim vam sve najbolje. Kako ste?", tako se Zelenski razgovara kad obilazi bolnicu. Posjećuje ranjene vojnike, javlja se s ulica i trgova. Obraća se svima, pristupačan je, objavljuje na twitteru, snima selfie videa. Zelenski je u svakom  obliku potpuna suprotnost drugom Vladimiru. Putin je hladan, nemilosrdan i distanciran. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putin je potračio sve ono što je radio godinama. Sjećate se, pjevao je one pjesmice, slikao se onako svi znamo. To je sve sada otišlo. Povukli ste vodu i otišlo je u kanalizaciju. Vratio se taj bačuška - tvrdi autokrat, bivši špijun bez milosti", kaže Macan. 

Jer Putin je baš kao i Zelenski prirodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate vrlo dobro tko je započeo rat u Ukrajini, tko naređuje vojnicima da idu u rat i tko to propagira. Gotovo svi oni koriste Italiju kao mjesto za odmor. Nemojte biti odmaralište za ubojice", poručio je Zelenski obračajući se Talijanima. 

Miro Kovač (HDZ), bivši ministar vanjskih poslova, komentira: "Zelenski je politički strašno profitirao. Diže moral ukrajinskim vojnicima i građanima. On je definitivno jedna vrsta rock zvijezde među političarima. Vjerujem da bi mnogi političari, znam to i osobno, bi voljeli imati takav status poput Zelenskog ali ne u ovoj situaciji, da komunicirate kada ste napadnuti." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javljao se, ali ne svugdje. Video pozivom ga nisu uključili u Kini, Indiji, Afdrici  i Južnoj Americi. Ali zato bi ga u nedjelju mogli uključiti u Hoolywoodu na dodjeli Oskara. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo