POMOĆ UKRAJINI / Brojni Hrvati šalju pomoć Ukrajini preko Airbnb-a: 'Vlasnica se zahvaljivala i ispričala mi kakva je situacija'

U samo prva dva dana rezervirano je 60 tisuća noćenja, a Ukrajincima uplaćeno 2 milijuna dolara, a Airbnb se odrekao svih svojih naknada u znak podrške Ukrajini

8.3.2022.
7:35
VOYO logo

Ima načina na koji možete pomoći Ukrajini, i to vrlo originalnih načina. Posljednjih dana masovno se preko Airbnba tamo rezervira smještaj.

Produženi vikend, dva noćenja za dvije osobe u centru Kijeva s panoramskim pogledom, za 420 kuna na Airbnbu.

Jasno je da nitko neće i ne može u Kijev ni u ni jedan drugi ukrajinski grad ni u razgledavanje ni na odmor, ali baš na taj način brojni su odlučili pomoći Ukrajincima i uplatiti im novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RTL u Lavovu /

Maleni Peša proslavio je 11. rođendan u izbjegličkom vlaku: 'Bilo je zabavno i strašno, ali sada će biti dobro'

Image
RTL u Lavovu /

Maleni Peša proslavio je 11. rođendan u izbjegličkom vlaku: 'Bilo je zabavno i strašno, ali sada će biti dobro'

U samo prva dva dana rezervirano je 60 tisuća noćenja, a Ukrajincima uplaćeno 2 milijuna dolara. Airbnb se odrekao svih svojih naknada u znak podrške Ukrajini, a u znak protivljenja Rusima, blokirali su booking za Rusiju i Bjelorusiju.

Za takav način podrške odlučili su se i brojni Hrvati, a Zagrepčanin Alan Bahorić za rođendan si je poklonio petodnevno putovanje u Sumi, industrijskom gradu na sjeveroistoku zemlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja je to koja je zapravo potekla iz svijeta u ovom trenutku i ne znam koliko tisuća ljudi je to napravilo preko Airbnb-a i da na nekoliko dana uplate ljudima smještaj", objašnjava Bahorić.

Tvrdi da je ovo ideja da ljudima koje zapravo ne znaju, o kojima nikada nisu čuli, koji žive u gradovima koje nikada nisu posjetili, na taj način pošalju poruku: "Niste sami".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila i moj ideja. Ideja je bila da se prisjetimo kako bi to bilo '91 da je bio Airbnb pa da smo na taj način Vukovarcima, Dubrovčanima mogli simbolično pomoći", kazao je.

"Vlasnica mi se zahvalila vrlo brzo nakon mog upita. Rekla da trenutno ne može pričati, da je u podrumu, da nemaju struje i ja se samo nadam kada ovaj užas prođe da ćemo biti u kontaktu i da ona dođe u Hrvatsku", za kraj je poručio Bahorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo