oglasio se / Čečenski vođa Kadirov ipak ne podnosi ostavku: 'Neću ni na godišnji. Naša se zemlja bori protiv sotonizma '

Image
Foto: AP Images

'Obećao sam vam dobre vijesti, uskoro ćete ih dobiti. Još malo pričekajte', napisao je Kadirov na Telegramu

7.9.2022.
18:09
AP Images
VOYO logo

Čečenski vođa Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegramu da se ipak predomislio oko podnošenja ostavke nakon što je prije nekoliko dana poručio da će uzeti "neodređenu i dugu" stanku sa svoje dužnosti.

"Nemam pravo napustiti naciju u tako teškoj situaciji kada se naša zemlja bori protiv globalnog sotonizma u Donbasu", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se ovih dana dosta raspravlja o tome što je rekao da ide na "godišnji na neodređeno vrijeme".

"To su analize, prognoze, špekulacije. Želim smiriti atmosferu i stati na kraj glasinama", napisao je Kadirov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naišao sam na objavu u kojoj je pisalo da sam na funkciji 15 godina i da sam dugovječni vođa. Mislio sam da je to puno pa sam odlučio saznati vaše mišljenje. Kasnije sam saznao da nisam dugovječan jer je prethodni rekord 27 godina. Sada sam odlučio oboriti dosadašnji rekord da vidimo mogu li ovo zaobići.

Image
procesuiranje ratnih zločina /

Ukrajina digla optužnicu protiv čečenskog vođe Kadirova: 'Osobno je upravljao napadom na Mariupolj'

Image
procesuiranje ratnih zločina /

Ukrajina digla optužnicu protiv čečenskog vođe Kadirova: 'Osobno je upravljao napadom na Mariupolj'

Zapravo, ja nemam pravo tek tako otići. Narod mi je povjerio vođenje regije. Moja je sveta dužnost opravdati to povjerenje. Mogu otići samo ako zamolim narod i predsjednika Rusije. Stoga ćemo priču o neodređenom dopustu ostaviti za budućnost. Sad više neću ni na godišnji. Već sam rekao da u ovom ključnom trenutku, kada se naša zemlja bori protiv globalnog sotonizma u Donbasu, ni regionalne vlasti ni vojno osoblje ne mogu ići na godišnji odmor", napisao je Kadirov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadirov kaže da "izvrsne vijesti već stižu iz pravca Donjecka". Napisao je da savezničke trupe tijekom ofenzive razbijaju neprijatelja i zauzimaju nove teritorije.

"Obećao sam vam dobre vijesti, uskoro ćete ih dobiti. Još malo pričekajte. Trenutačno se nekoliko tisuća dragovoljaca i elitnih boraca sprema poslati u pomoć savezničkim snagama. Također, stvorene su nove jedinice koje uključuju prave vojne profesionalce. To su dvije pukovnije i tri bojne", napisao je vođa Čečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo