'POVIJESNI DAN' / Danas odluka o statusu Ukrajine oko ulaska u EU, Zelenski: 'Europa bi mogla napisati novu priču o slobodi'

Image
Foto: ASSOCIATED PRESS

Očekuje se da će Europska komisija danas objaviti ocjenu o tome treba li Ukrajini dodijeliti status kandidata za članstvo u EU

17.6.2022.
7:59
ASSOCIATED PRESS
VOYO logo

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij opisao je posjet čelnika Francuske, Njemačke, Italije i Rumunjske Kijevu kao "povijesni dan" za njegovu zemlju.

"Ukrajina uživa potporu četiri moćne europske države", rekao je u svom večernjem videoobraćanju u četvrtak, dodajući da je Ukrajina sada bliža Europskoj uniji nego ikad od njezine neovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će Europska komisija danas objaviti ocjenu o tome treba li Ukrajini dodijeliti status kandidata za članstvo u EU, što je ključni korak u dugom procesu dobivanja punopravnog članstva u bloku.

"Europa bi mogla napisati novu priču o slobodi i "konačno eliminirati sivu zonu između EU-a i Rusije" zahvaljujući hrabrosti ukrajinskih muškaraca i žena, rekao je Zelenskij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na sirene za zračne napade koje su se oglasile u Kijevu tijekom posjeta europskih čelnika, Zelenskij je rekao da je Rusija pokušala stvoriti napetu atmosferu, "ali nitko se nije bojao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo