'PLANOVI OKUPATORA ĆE PROPASTI!' / Do rujna planiraju osloboditi cijelu regiju: 'Da sam ruski vojnik u Hersonu, sad bi me jako bilo strah'

Image
Foto: Profimedia

Pomoćnik guvernera Oblasti Herson objavio je, pak, kad očekuje da će biti oslobođen ne samo grad - nego cijela regija

24.7.2022.
17:23
Profimedia
VOYO logo

Pomoćnik guvernera Oblasti Herson Serhij Hlan najavio je u intervjuu za Ukrajinsku televiziju skoro oslobođenje Hersona, grada s predratnih više od četvrt milijuna stanovnika, skupa s cijelom regijom Herson, te je rekao i kad se to može očekivati:

"Možemo reći da će hersonska regija definitivno biti oslobođena u rujnu i da će svi okupatorski planovi propasti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kreću li u oslobađanje? /

Hersonom odjekuju eksplozije, vojni vrh Ukrajine: 'Protuofenziva je počela... Javit ćemo svaki veći uspjeh'

Image
Kreću li u oslobađanje? /

Hersonom odjekuju eksplozije, vojni vrh Ukrajine: 'Protuofenziva je počela... Javit ćemo svaki veći uspjeh'

Dijelove intervjua prenio je The Moscow Times, koji je naglo jačanje ukrajinskih snaga na jugu Ukrajine objasnio konačnom dostavom artiljerije dugog dometa iz zapadnih zemalja, u prvom redu SAD-a, potom i iz EU-a, konačnom obukom ukrajinskih vojnika da njima rukuju i raspoređivanjem tih artiljerijskih sustava na front nasuprot ruskim trupama.

Ono što su pojedini analitičari objašnjavali posljednjih dana nakon izvještaja o tome da ukrajinska artiljerija tuče po mostovima kod Hersona, Hlan je sada potvrdio. Rekao je da ukrajinska artiljerija tuče po ključna dva mosta u Oblasti Herson, o čemu je RTL.hr ranije izvijestio kao nužnom za odsjeći ruske trupe u gradu od glavnine snaga s druge strane rijeke Dnjepar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hlan je rekao i to da im je sljedeći primarni cilj tući po ruskim skladištima oružja i municije.

Ukrajinskim snagama je očito, dakle, cilj prvo uništenje dva mosta uzvodno preko Dnjepra, rijeke široke 350 metara, zauzimanje brane dalje na sjever i potom precizno artiljerijsko uništavanje svih pokušaja ruskih trupa da poslože pontonske mostove preko rijeke kako bi ponovno uspostavili komunikaciju s gradom koji se nalazi na sjeverozapadnoj obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bi se sve to izvelo, ruske trupe s kompletnom opremom i svime u ogromnim količinama, našli bi se u totalnom okruženju odjednom odlično naoružanih Ukrajinaca, beskrajno gladnih da oslobode grad okupiran još u veljači, a povrh svega toga još i s ukrajinskim stanovništvom grada koje je mjesecima pod okupacijom.

Jučer je Forbes prenio izjavu stručnjaka za rat s Kraljevskog koledža London Mikea Martina. Martin je na vijesti o tome da Ukrajinci tuku artiljerijom o Antonovskijem mostu čak i spustio loptu, rekavši da ga "još nisu uništili". Ali njegov konačni zaključak o stanju jugozapadnog dijela fronta u ratu u Ukrajini je u ovom trenutku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad su ga samo izbušili, učinivši ga beskorisnim za tešku logistiku. Ali, da sam ja ruski vojnik u Hersonu, sad bi me već jako bilo strah."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo