ima dogovor s Putinom / Dodik zatražio da BiH bude neutralna i ne proglasi sankcije Rusiji: Što o tome misle građani?

Image
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Hrvatski predsjednik Milanović zalaže se za brzi ulazak BiH i Kosova u EU, jednako kao što se sada traži za Ukrajinu

2.3.2022.
19:15
Dejan Rakita/PIXSELL
VOYO logo

"Tko spomene rat, mora turu zvat", ovako iz straha da se rat ponovno ne dogodi I u njihovoj zemlji, ali i protiv prijepora oko rata u Ukrajini bore u poznatom banjalučkom pubu.

"Definitivno razgovaraju o svojim privatnim i nekim drugim temama. O ratu ne pričamo i ljudi se pridržavaju. Tura je velika", kaže konobarica Tanja Dević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema Ukrajine ipak se ne može izbjeći, pa je i Milorad Dodik danas na sjednici Predsjedništva BIH tražio da se zauzme neutralan status o rusko-ukrajinskom sukobu.

Image
Krajnje zlokobna /

Ruski šef diplomacije: 'Dođe li do 3. svjetskog rata, on će biti nuklearan!' To je već 4. prijetnja Kremlja u tjedan dana

Image
Krajnje zlokobna /

Ruski šef diplomacije: 'Dođe li do 3. svjetskog rata, on će biti nuklearan!' To je već 4. prijetnja Kremlja u tjedan dana

Kako o sukobu koji se reflektira I na njihovu zemlju razmišljaju građani entiteta Republike Srpske? Razgovarali smo s jako puno Banjalučana. Bez obzira na to podržavaju li stav službene Banja Luke i stav predsjednika Dodika oko sankcija, svi oni s kojima smo razgovarali su izrazili žaljenje zbog rata u Ukrajini i rekli da iskreno suosjećaju s ukrajinskim narodom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljstva s Rusijom se ne odriču.

"Što mi mali sad da potežemo I dajemo nekome sankcije? Mi se ne trebamo ustvari petljati u njihove stvari. Putin jest veliki državnik bio i velika ličnost, ali ne znam gdje će završiti sve ovo sada", kaže Veselko Gligorić iz Doboja u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih stvarala neprijatelja kad smo već na dobrome i na tome prijateljstvu, ne bi ništa. Svaka čast našem predsjedniku. On se sa svim državama druži. I stvarno je donio dobrog doprinosa nama", smatra Dragica Maksimović iz Banja Luke.

"Mislim da se on ponaša onako kako se ponaša Srbija. Ako Srbija bude, onda će i on, to tako uvijek bude. On se ne ponaša kao ovi u Sarajevu", rekla je Suada Halilović iz Banja Luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski predsjednik Milanović zalaže se za brzi ulazak BiH i Kosova u EU, jednako kao što se sada traži za Ukrajinu.

"Imam poruku za Dodika, zvat ću ga, to je moj savjet je: vrati se u institucije Bosne i Hercegovine, bolje će biti za tvoj narod koji te podržava", poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički analitičar iz Banja Luke znakovitom drži jučerašnju objavu ruskog veleposlanika prema kojoj je ruski ministar vanjskih poslova Lavrov zvao Dodika i podsjetio ga na sastanak i dogovor s Putinom.

"Znači, dano je jasno do znanja da Rusija nešto očekuje od Dodika. Što, mi još uvijek ne znamo. U društvu permanentne krize kao što je bosanskohercegovačka svaki uvoz krize, pa i ove ukrajinske, mogao bi naškoditi i ovako klimavoj demokraciji koju mi imamo", objašnjava Aleksandar Trifunović, politički analitičar i urednik "Buka" magazina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kakvom dogovoru je riječ, za sada nije poznato. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo