'marš za rat' / Dok cijeli svijet prosvjeduje protiv rata u Ukrajini, tisuću prosvjednika u Srbiji slavilo Putina i podržalo agresiju

Prosvjed je, kažu organizatori, odgovor na glasanje Srbije za rezoluciju Opće skupštine UN-a kojom je osuđena invaziju Rusije na Ukrajinu

5.3.2022.
18:50
VOYO logo

I dok cijeli svijet prosvjeduje protiv rata u Ukrajini, sramotan prosvjed sinoć na ulicama Beograda. Više stotina ljudi okupljenih oko dviju ekstremnih desničarskih stranaka izišlo je izraziti podršku ruskoj agresiji. 

Vladimira Putina nazvali su najjačim i najhrabrijim državnikom na svijetu. Putinove slike, ruske zastave, mrtvačke lubanje. Tako je svoju naklonost agresoru sinoć iskazalo gotovo tisuću građana Srbije u svojevrsnom maršu za rat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je, kažu organizatori, odgovor na glasanje Srbije za rezoluciju Opće skupštine UN-a kojom je osuđena invaziju Rusije na Ukrajinu.

Image
Predsjednik Rusije /

Oglasio se Putin: 'Odluku sam teško donio. Jeste li svjesni posljedica? Mislim da su svi svjesni toga'

Image
Predsjednik Rusije /

Oglasio se Putin: 'Odluku sam teško donio. Jeste li svjesni posljedica? Mislim da su svi svjesni toga'

"Mi nemamo potrebu biti rusofili jer smo mi Srbi, a svakom je Srbinu Rus brat", rekao je Damjan Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepim su riječima  i svom predsjedniku Vučiću čestitali današnji rođendan. "Vučiću, Šiptaru, izdao si Srbiju!", vikali su prosvjednici.

Boje se, kažu, da bi se nakon izbora Srbija mogla pridružiti sankcijama Rusiji koja, tvrde organizatori, već 14 godina ne dozvoljava da Kosovo uđe u UN pa su se zapjevale i stare kosovske pjesme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o sramotnoj podršci ratu brzo se proširila pa se ukrajinski političar i bivši ambasador u Austriji Olexander Scherba još sinoć na Twitteru zapitao: "Što s tobom nije u redu, Srbijo?" To se čak i pitaju mnogi građani te zemlje. 

"Nismo članica Europske unije, ne vjerujem da ćemo ikada biti nit smo članice NATO pakta. Putin koristi istu metodologiju kao što su koristili za Kosovo gdje je bilo svaki narod ima pravo na samoopredjeljenje, ako se radi o Kosovu. A ako se radi tamo o tim regijama onda kao nema", rekao je prolaznik u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ruskoj sam strani. Rusi ne mogu dopustiti da im dođu pred Moskvu zapadnjaci koji su ih za vrijeme Drugog svjetskog rata masakrirali 25 milijuna", kaže Beograđanin.

"Mislim da je malo pretjerano. Jako mi je žao naroda što strada ni kriv ni dužan. Uvijek je to tako, kolateralna šteta je to narod", kaže prolaznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekima je to jasno, druge, čini se, povijest ničemu nije naučila.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo