rat satelitskih snimaka i tvitova... / U Ukrajini proglašeno izvanredno stanje: Grozničavo se prate vijesti, Donjeckom kruže tenkovi, iz Kijeva bježe diplomati

Za zapadne lidere nema sumnje - Invazija je već počela! Amerikanci kažu, totalna invazija počinje za 48 sati. Čeka se Putinov sljedeći korak...

23.2.2022.
23:15
VOYO logo

Mjesecima je cijeli svijet nagađao Hoće li Putin napasti Ukrajinu? Kad kreće invazija? Kako će izgledati? Danas se svi pitaju samo jedno: Je li invazija već krenula? Analizira se svaki detalj, svaka nova satelitska snimka ili amaterska fotografija. Poput onih snimljenih jučer na ulicama Donjecka.

Neoznačeni tenkovi kruže gradom, ne zna se jesu li prešli granicu nedavno ili su tu već godinama kao dio vojske separatista. A iz ovih satelitskih snimaka analitičari vide "aktivnost ruskih postrojbi uz granicu". Kakva aktivnost još nije jasno. Iz Moskve nije stigla nikakva službena potvrda ovih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za zapadne lidere nema sumnje - Invazija je već počela! Amerikanci kažu, totalna invazija počinje za 48 sati. Jedni se pitaju hoće li se Putin zaustaviti samo na dvije regije ili kreće i na Kijev? Paralelno stižu vijesti i o masovnom hakerskom napadu i o diplomatima koji iz glavnog grada Ukrajine bježe glavom bez obzira. Ukrajinski parlament večeras je izglasao uvođenje izvanrednog stanja, stupa na snagu od ponoći. S Majdana se za Direkt javila Leona Šiljeg.

Iako zapadne zemlje danima povlače svoje diplomate i njihove obitelji u Lavov, grad blizu poljske granice, u slučaju ruske invazije, Rusija je dana povukla svoje diplomate iz Kijeva. Samo su se oglasili: 'Evakuacija je počela'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas kasno popodne, oko 18 sati, dogodio se hakerski napad, napadnute su stranice Ukrajinskog parlamenta, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrane. Taj napad vlasti su potvrdile.

"Nekolicina Ukrajinaca koji su s nama stigli iz Zagreba u Kijev vidjela je tu vijest prvi put čim su sletjeli na aerodrom. Sutra je sazvan izvanredni summit EU vijeća, sazvao ga je Charles Michel, na njemu će sudjelovati predsjednik Hrvatske Vlade, Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vrhunac napetosti na istoku /

U Ukrajini proglašeno izvanredno stanje, a vojska je mobilizirana: Je li to kraj diplomacije i početak rata?

Image
Vrhunac napetosti na istoku /

U Ukrajini proglašeno izvanredno stanje, a vojska je mobilizirana: Je li to kraj diplomacije i početak rata?

Ovisno s kim razgovarate, neki će reći da panike nema, neki da sve pomno prate i da su spremni na svaku situaciju, no primijetila sam da na društvenim mrežama jačaju svoje zajedništvo i na društvenim mrežama stavljaju ukrajinske zastave", rekla je Leona Šiljeg.

A što znače ustvari te sankcije zapada prema Rusiji? Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove Joseph Borrel krenuo je pojasniti pa je postao viralni hit. Tvitnuo je poruku ruskim oligarsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema više shoppinga u Milanu, partijanja u Saint Tropezu ili dijamanata u Antwerpenu. Uz hashtag #WeStandUnited odnosno Stojimo zajedno uz Ukrajinu. Ali onda je stigao odgovor da je to ustvari besmisleno jer će ruski milijunaši lako pronaći neka druga odredišta koja ih primaju poput Dubaijia, Šangaja ili Beograda.

Tviter borbi priključilo se i američko veleposlanstvo u Ukrajini koje je tvitalo ovaj kolaž. Četiri fotografije poznatih crkvi i samostana u Kijevu u razdoblju od 996. do 1108 godine. Ispod njih se nalaze četiri fotografije šume ispod kojih piše "Moskva" u isto to vrijeme. Ovo je naravno direktan odgovor Putinu koji smatra da Ukrajina nije prava država već Lenjinova boljševička tvorevina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo