uznemirujuća tehnologija / Eksperimentalni poligoni smrti u Ukrajini: Rusi upotrijebili oružje stvoreno da 'sije' smrt i glad godinama nakon rata

Image
Foto: Screenshot

Radi se o zastrašujućoj inovaciji, sustavu za daljinsko polaganje mina, koji je Rusija prvi puta testirala 2021. godine

28.3.2022.
17:09
Screenshot
VOYO logo

Ukrajina je od početka ruske invazije postala poligon nove i zastrašujuće vojne tehnologije. Ukrajinci su do sada naveli brojne dokaze da Rusi na njihovom teritoriju koriste zabranjeno oružje i metode ratovanja.

Tako su u Harkivu pronađene ruske granate na dječjem igralištu. Navodno su koristili i projektile iz raketnog sustava Smerch, koji eksplodiraju nad velikim područjem kada je raketa u zraku. Iz ukrajinskih redova optužuju da se koriste i kazetne bombe, koje su zabranjene međunarodnim konvencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo rusko oružje čija je upotreba upravo potvrđena, dizajnirano je da doslovno sije smrt, ali i glad, u godinama nakon svršetka rata. Radi se o zastrašujućoj inovaciji, sustavu za daljinsko polaganje mina, koji je Rusija prvi puta testirala 2021. godine, a sada ga je i po prvi puta primijenila u praksi. Radi se o lansirnim strojevima na kamionima moćnim detonacijama 'siju' mine po ukrajinskim prostranstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moćna tehnologija polaže mine u dometu od pet do 15 kilometara, a do sada je upotrijebljena u okolici Harkiva, gdje su minirana brojna poljoprivredna zemljišta. Cilj je na taj način onemogućiti poljoprivrednu aktivnost i, na koncu, izgladniti stanovništvo. U bližoj budućnosti, od nje će stradati brojni civili, poljoprivrednici i svi drugi koji se budu približavali miniranom zemljištu.

Image
rat svim sredstvima /

Od kalašnjikova preko Javelina i bajraktara do zabranjenog oružja. RTL istražuje čime se sve ratuje u Ukrajini

Image
rat svim sredstvima /

Od kalašnjikova preko Javelina i bajraktara do zabranjenog oružja. RTL istražuje čime se sve ratuje u Ukrajini

Tehnologija je cinično nazvana 'Zemledeliye', što u prijevodu znači Poljoprivreda. Zemledeliye, osim polaganja mina, može stvoriti visokotemperaturno vatreno polje i zonu visokog pritiska kada se kombinira eksplozijama projektila s termobaričnim bojnim glavama. Daljinsko polaganje mina ima niz prednosti jer ima povećanu brzinu polaganja mina u složenim okruženjima, piše vojni web portal armyrecognition.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo