GOTOVO ZATIŠJE / Eksplozije ponovno odjekuju Kijevom. Mariupolju, nakon nestašice vode i hrane, prijeti i kolera

U raketnom napadu na Kijev, krstareće rakete pogodile su iz zraka željezničku infrastrukturu, najmanje jedna osoba je ozlijeđena i u bolnici

6.6.2022.
18:50
VOYO logo

Drugi put od početka ruske invazije - predsjednik Zelenski izvan kijevske regije. Prošli tjedan Harkiv, a sada Zaporižja, Doneck i Luhansk. Nakon minute šutnje, vojnicima je dodijelio medalje.

"Bilo je puno posla. Beskrajan dan. Bio sam u Zaporižji, u regiji Zaporižja. Izrazio sam podršku našoj vojsci i nagradio najbolje. Čuo sam izvještaj i bili smo na položajima", rekao je Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sjeverodonecku se vode najžešće borbe.

"Donijeli smo nešto vojnicima. Neću o detaljima. Donijeli smo vama i nešto od njih. To je važno! Donijeli smo samopouzdanje. I snagu. Želim im zdravlje", dodao je Zelenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA KORAK DO MUNDIJALA /

Zelenski poslao moćnu poruku nogometnoj reprezentaciji: 'Ponos je dovoljan! Ukrajina još nije mrtva'

Image
NA KORAK DO MUNDIJALA /

Zelenski poslao moćnu poruku nogometnoj reprezentaciji: 'Ponos je dovoljan! Ukrajina još nije mrtva'

U raketnom napadu na Kijev, krstareće rakete pogodile su iz zraka željezničku infrastrukturu, najmanje jedna osoba je ozlijeđena i u bolnici.

"Ovo nije vojni objekt i svi ga mogu doći pogledati. Naravno, ako postoji neka teorija zavjere, možda će je sljedeći dan upotrijebiti i reći da su Ukrajinci odnijeli tenkove iz ovog objekta, ali kao što vidite to je nemoguće", rekao je Sergej Leščenko, savjetnik u Uredu predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva tvrdi da uništavaju spremišta oružja i dodaju da su uništili 190 ukrajinskih vojnih aviona, preko 1000 bespilotnih letjelica i gotovo 3500 tenkova.

"Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Visokoprecizne zračne rakete velikog dometa ruskih zračnih snaga na periferiji sela Lozova u Harkivskoj regiji uništile su zgrade u kojima se popravljaju oklopna vozila", kazao je Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mariupolj je krajem svibnja potpuno pao u ruske ruke. Ova obitelj je iz grada koji je postao simbol stradanja uspjela pobjeći u Zaporižja. Devetogodišnji Jegor pisao je dnevnik cijelo vrijeme.

"Dakle, ovo je svjetlo. Ali smo bili bez svjetla, s baterijama. Nema svjetla, ni vode", kazuje Jegor Kravtsov iz Mariupolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kći je imala ozljede glave i prsta. Kod sina je na leđima bila rana veličine dlana. Ja sam imala rane na ruci i bedru - dvije na nozi i jednu na bedru. Tata je umro", rekla je Olena Kavtsova, Jegerova majka.

U dnevniku dječaka stoji i ovo: Uginula su moja dva psa, a moja baka je umrla. Nestala je kao i naš Mariupolj. Taj isti Mariupolj, kako tvrde Ukrajinci - Rusi stavljaju u karantenu zbog mogućeg izbijanja kolere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo