DMITRIJ PESKOV / Glasnogovornik Kremlja: 'Ukrajinske vlasti, ako žele, mogu zaustaviti neprijateljstvo u roku od nekoliko sati'

Image
Foto: Shutterstock

Dodao je da se ruska strana vodi izjavama Vladimira Putina 'specijalna vojna operacija ide prema planu i ostvaruje svoje ciljeve'

28.6.2022.
14:02
Shutterstock
VOYO logo

"Ukrajinske vlasti, ako žele, mogu zaustaviti neprijateljstvo u roku od nekoliko sati", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, komentirajući objave o planovima ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da rusku agresiju okonča prije zime.

“Ukrajinska strana može sve zaustaviti prije kraja današnjeg dana, potrebna je naredba da nacionalističke jedinice da polože oružje, naredba ukrajinskoj vojsci da položi oružje i uvjeti ruske federacije moraju biti ispunjeni. Sve se može završiti prije kraja dana. Ostalo su misli šefa ukrajinske države", rekao je tiskovni tajnik predsjednika, javlja Ria Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se ruska strana vodi izjavama Vladimira Putina "specijalna vojna operacija ide prema planu i ostvaruje svoje ciljeve". Peskov je pojasnio da ne postoje približni datumi za njegov završetak.

Prema riječima ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog "dugotrajni sukob nije u interesu ukrajinskog naroda iz objektivnih razloga". Osim toga, Reuters je, pozivajući se na diplomate EU, izvijestio da je Zelenski izvijestio i čelnike G7 o potrebi okončanja sukoba prije početka zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo