Imaju kontakte od svih i prate / Grlić Radman otkrio koliko je još državljana RH u ratnom kaosu Ukrajine i u kojim točno gradovima

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Ne samo veleposlanstvo RH u Ukrajini, nego i ona u Slovačkoj, Poljskoj i Mađarskoj maksimalno su angažirana na izvlačenju državljana RH iz zemlje

28.2.2022.
13:22
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Na izvanrednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman kazao je:

"Većina hrvatskih državljana se prema sadašnjim podacima nalazi u glavnom grad gradu, u Kijevu, dok ih se dio nalazi u Poltavi i u Lavovu. Procjenjuje se da se u Ukrajini nalazi još između 30 i 50 hrvatskih državljana. Bilo ih je do izbijanja invazije, agresije 114."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo imali sve njihove brojeve telefona, adrese, bili su nam dostupni. Broj građana se stalno mijenja i s obzirom na to što dio njih uspije proći granicu s EU-om", dodao je i najavio da će posebna radna skupina tokom dana kontaktirati sve osobe s popisa hrvatskih državljana u toj zemlji.

Kazao je da su se do sada već izrazito angažirala i hrvatska veleposlanstva u Poljskoj, Slovačkoj i Mađarskoj u nastojanju da se državljane RH izvuče iz Ukrajine, isto kao i državljane Ukrajine koji su članovi obitelji državljana RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo