Olena i Volodimir / I dok rat u Ukrajini i dalje bukti, prvi par Ukrajine ponovo zajedno: 'Nisam ga vidjela 2 i pol mjeseca'

Image

'Meni nitko ne može oduzeti mog supruga, pa čak ni rat', rekla je Olena

22.5.2022.
21:00
VOYO logo

Rijetko nasmiješeni ukrajinski predsjednik sada uz rame supruge - prvi put od početka rata Olena i Volodimir Zelenski sjede jedan kraj drugog i odgovaraju na novinarska pitanja o njihovu zajedničkom životu. Olena se prisjetila i jutra 24. veljače.

"Probudili su me čudni zvukovi izvana. Vidjela sam da Volodimir više nije kraj mene. Otišla sam u drugu sobu gdje je on već bio odjeven u odijelo, ali bez kravate. Pitala sam ga što se dogodilo, a on je odgovorio - Počelo je. Teško je opisati te emocije. Osjećala sam istovremeno horor i tupost. Kada mi je to rekao otišao je i od tada se jako dugo nismo vidjeli", rekla je ukrajinska prva dama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je rat počeo, prva dama s kojom je predsjednik Zelenski u braku gotovo 20 godina i njihova 17-godišnja kći i devetogodišnji sin odmah su skriveni. Javnost je nagađala da su pobjegli iz države. 

Image
UNATOČ PADA MARIUPOLJA /

Zelenski tvrdi: 'Ukrajina je slomila kičmu ruske vojske. Neće moći stati na noge nekoliko godina'

Image
UNATOČ PADA MARIUPOLJA /

Zelenski tvrdi: 'Ukrajina je slomila kičmu ruske vojske. Neće moći stati na noge nekoliko godina'

"Ja ostajem u glavnom gradu, moja obitelj ostaje u Ukrajini. Moja su djeca u Ukrajini. Gdje se trenutačno nalaze, nemam pravo reći. Prema informacijama koje posjedujemo, neprijatelj je mene označio kao metu broj jedan, moju obitelj kao metu broj dva", rekao je Zelenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je bivši komičar svakodnevno šetao razorenim gradovima u maskirnoj odjeći s pancirkom ona je viđena svega nekoliko puta - no nikada uz njega.

Sve do prije četiri dana, na pogrebu bivšeg ukrajinskog predsjednika Leonida Kravčuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li joj rat uzeo supruga, Olena odgovara:

"Meni nitko ne može oduzeti mog supruga, pa čak ni rat. On živi na poslu, ne viđamo ga. Nismo ga vidjeli uopće dva i pol mjeseca. Razgovarali smo samo telefonski. Do sad smo imali tek nekoliko prilika da se vidimo. Upravo sam Vama sada zahvalna na ovom intervjuu jer upravo sada sa suprugom provodim vrijeme. Da, na spoju smo uživo. Lijepa je prilika da pijemo zajedno čaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On živi i spava u predsjedničkoom uredu, njezina je lokacija nepoznata. I bit će, vjerojatno, dok je rata.

"Želimo natrag sve što nam pripada. Ruska Federacija ne želi ništa vratiti. Zato će se završetak rata morati dogoditi za pregovaračkim stolom. Pobjeda će biti jako teška. Bit će krvavo, bit će borbeno, ali kraj će svakako biti diplomatski", rekao je Volodimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva je dama u intervjuu otkrila - prije tri godine nisu mogli ni zamisliti da će najveći izazov s kojim će se morati suočiti biti upravo rat.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo