borbe u ukrajini / Institut za rat: 'Napadi na ruske pozicije na Krimu dio su veće ukrajinske protuofenzive'. Podoljak otkrio ciljeve

Image
Foto: AP/Ilustracija

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Anton Gerašenko sugerira da je u jučerašnjoj eksploziji na Krimu uništen velik broj ruskih aviona

17.8.2022.
8:10
AP/Ilustracija
VOYO logo

Institut za proučavanje rata objavio je da su napadi na ruske pozicije na Krimu vjerojatno dio veće ukrajinske protuofenzive. Navode kako se vjerojatno radi o ukrajinskoj protuofenzivi da bi se povratila kontrola nad zapadnom obalom Dnjipra.

Iako Ukrajina nije potvrdila da stoji iza ovih napada, Institut ocjenjuje kako je cilj oslabiti ruske opskrbne pravce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihajlo Podoljak nagovijestio je za Guardian da bi moglo biti još napada u sljedeća dva ili tri mjeseca sličnih napadima u utorak na željezničko čvorište i zračnu bazu na Krimu, kao i prošlotjednom napadu na ruske ratne zrakoplove na aerodromu Saky na krimskom poluotoku.

"Naša strategija je uništiti logistiku, opskrbne linije i skladišta streljiva i druge objekte vojne infrastrukture. To stvara kaos unutar njihovih vlastitih snaga", kazao je Podoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Anton Gerašenko sugerira da je u jučerašnjoj eksploziji na Krimu uništen velik broj ruskih aviona.

Naime, Gerašenko je objavio fotografiju iz satelita, a radi se, tvrdi, o zračnoj bazi na Krimu u kojoj je u utorak došlo do eksplozije. Na slici se, kaže Gerašenko, nalaze 24 ruska vojna aviona - 12 SU-24M i 12SU-25CM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je slika prije eksplozije. Veselim se onoj nakon", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavio je i fotografiju sela Majske na Krimu prije i nakon eksplozije. U njemu je navodno bilo skladište streljiva iz kojeg su se jučer čule ekplozije. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da je vojno skladište oštećeno u sabotaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo