opet kršili primirje? / Iz Mariupolja danas evakuirano još 500 civila. Rusi navodno pucali po njima tijekom evakuacije…

Image
Foto: Profimedia

Azov je objavio da su ruske snage ispalile protutenkovsko oružje na automobil koji je pokušavao pomoći u evakuaciji civila

6.5.2022.
16:25
Profimedia
VOYO logo

Otprilike 500 civila evakuirano je danas iz Mariupolja i čeličane Azovstal tijekom nove faze evakuacije u kojoj su sudjelovali UN i ICRC, rekao je voditelj Ureda ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak.

"Proveli smo sljedeću fazu složene operacije evakuacije ljudi iz Mariupola i Azovstala. Mogu reći da smo uspjeli evakuirati gotovo 500 civila. Ukrajina će nastaviti činiti sve da spasi sve civile i vojsku. Hvala UN-u na pomoći", napisao je Jermak na Telegramu u petak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No pukovnija Azov, čiji se branitelji nalaze u čeličani Azovstal, tvrde da evakuacija nije tekla glatko i da su Rusi pucali po civilima koji su se pokušavali evakuirati.

Iz Azova su na Telegramu objavili da su ruske snage "na teritoriju tvornice Azovstal" ispalile protutenkovsko oružje na automobil koji je pokušavao pomoći u evakuaciji civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uslijed granatiranja jedan je borac poginuo, a šest ih je ranjeno. Neprijatelj i dalje krši sve dogovore i ne poštuje sigurnosna jamstva evakuacije civila", napisali su.

CNN, koji je prenio vijest, nije mogao neovisno potvrditi da je na snazi bio prekid vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo