NE ODUSTAJU OD CILJA / Izvori iz Kremlja: 'Rusija planira novi napad na Kijev. Samljet ćemo ih, do jeseni će sve biti gotovo'

Image
Foto: Shutterstock

Izvori su rekli da rusko vodstvo ima 'minimalni i maksimalni' prag u Ukrajini za proglašenje pobjede

27.5.2022.
20:08
Shutterstock
VOYO logo

Unatoč tome što Rusija nije uspjela zauzeti Kijev na početku rata, Kremlj navodno razmatra drugi napad na glavni grad Ukrajine, budući da se čini da su ruske trupe na rubu zauzimanja cijele regije Donbas. Nezavisna ruska informativna web stranica Meduza objavila je kako "u Moskvi postoje obnovljene nade da može pobijediti u ratu u Ukrajini".

Pišu kako Putinova administracija počinje misliti da može izvojevati potpunu pobjedu do kraja godine, najvjerojatnije do jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva izvora bliska Kremlju i još jedan izvor unutar same Putinove administracije rekli su za Meduzu da rusko vodstvo ima "minimalni i maksimalni" prag u Ukrajini za proglašenje uspješne i završene "specijalne vojne operacije".

Minimum potreban za proglašenje pobjede je, navodno, potpuno zauzimanje regije Donbas, a maksimalni cilj Kremlja ostaje zauzimanje Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TVRDE DIPLOMATSKI IZVORI /

SAD i Ukrajina raspravljaju o opasnosti od eskalacije zbog novog oružja: 'Zabrinuti smo'

Image
TVRDE DIPLOMATSKI IZVORI /

SAD i Ukrajina raspravljaju o opasnosti od eskalacije zbog novog oružja: 'Zabrinuti smo'

"Na kraju ćemo ih samljeti. Vjerojatno će sve biti gotovo do jeseni", kazao je izvor za Meduzu.

"Ruski vojni čelnici očito su se pomirili s činjenicom da se glavni grad Ukrajine ne može 'zarobiti uz malo krvoprolića', što znači da bi za svaku drugu ofenzivu bilo potrebno više vojnika", piše Meduza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremlj navodno vjeruje da ovdje ima manevarskog prostora. Na primjer, Rusija bi mogla početi masovno slati regrutirane vojnike u bitku.

"Zasad se bore uglavnom vojnici s ugovorom. Ima ih dovoljno za relativno sporo napredovanje. Ali možete koristiti ročnike ako se trebate kretati brže. To je ipak vojska", rekao je jedan izvor koji je blisko povezan s Kremljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor je međutim upozorio da Putinova administracija neće objaviti opću mobilizaciju. Dužnosnici Kremlja strahuju da bi ovakva javna eskalacija mogla potkopati potporu vlastima i naštetiti predsjednikovoj popularnosti.

Osim toga, dužnosnici Kremlja skeptični su oko toga da Zapad može održavati svoju golemu vojnu i financijsku potporu Ukrajini ako se rat oduži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije ili kasnije, Europa će se umoriti od pomaganja. Radi se o novcu i proizvodnji oružja koja im je potrebna za sebe. Bliže jeseni, morat će pregovarati s Rusijom o plinu i nafti", kazao je jedan izvor za Meduzu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo