OTPRAVNIK POSLOVA / Janša ustraje, Slovenci se ne daju. Iz vojske morali izvući dobrovoljca koji će ići u Ukrajinu, svi redom odbijali

Image
Foto: Shutterstock

Ta osoba nneće imati mnogo uobičajenog diplomatskog posla, ali će njena nazočost biti jak simbol potpore Ukrajini, kažu

23.3.2022.
11:40
Shutterstock
VOYO logo

Slovenska vlada nije uspjela dobiti diplomata koji bi otišao u Kijev kao privremeni otpravnik poslova veleposlanstva u Ukrajini, pa će tu ulogu preuzeti potpukovnik slovenske vojske, javljaju u srijedu slovenski mediji.

Kako prenosi televizijska postaja POP-TV, koja se poziva na neslužbene ali pouzdane izvore, "dobrovoljca" u ministarstvu vanjskih poslova koji bi otišao u Kijev premijer Janez Janša nije uspio naći pa se vlada obratila ministarstvu obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoreno je da dužnost otpravnika poslova preuzme časnik u rangu potpukovnika koji će privremeno biti zaposlen u ministarstvu vanjskih poslova, te poslan u Kijev s odgovarajućom ekipom.

Odluku o slanju privremenog otpravnika poslova i ekipe vlada bi trebala donijeti danas na sjednici, a premijer Janša će o tome u četvrtak obavijestiti lidere NATO saveza i EU-a na izvanrednom zasjedanju u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o nastojanju Janše, koji je nedavno posjetio Kijev zajedno s poljskim i češkim premijerom, da u ukrajinsku prijestolnicu pošalje "neuobičajenu vojnu diplomatsku misiju" koja neće imati mnogo uobičajenog diplomatskog posla, ali će njena nazočost biti "jak simbol" potpore Ukrajini, premda donosi i "mnogo rizika", navodi POP-TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo