u suradnji s Crvenim križem / Kako bi barem nakratko smetnuli s uma strahote koje su prošli djecu iz Ukrajine ugostio je zagrebački Zoološki vrt

Divljim srcem Zagreba prošetalo je 50 djece s majkama iz raznih dijelova Ukrajine

6.3.2022.
8:00
VOYO logo

Nakon užasa koji su iza sebe ostavili životinje su im uspjele izvući osmjeh na lica.

Anna i njezina sestra s roditeljima su u Hrvatsku stigle prije pet dana. Ova 18-godišnjakinja htjela je ostati i pomagati u Lavovu, a sada sanja o povratku kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za najbolje položeni ispit dobila sam novčanu nagradu od države i štedjela sam za nešto jako važno. Sada želim taj novac potrošiti na povratak kući. Tamo su mi prijatelji, tamo mi je obitelj, cijela moja zajednica. Želim reći da je vrijedno toga. Kad pobijedimo, cijeli svijet će vidjeti koliko smo snažni", rekla je Anna Bidenko.

Image
Opkoljeni gradovi /

Ruske granate zaustavile evakuaciju grada od 400.000 stanovnika, Mariupolj nikada neće napustiti 1,5-godišnji Kiril

Image
Opkoljeni gradovi /

Ruske granate zaustavile evakuaciju grada od 400.000 stanovnika, Mariupolj nikada neće napustiti 1,5-godišnji Kiril

Tetjana je na sigurno morala dovesti svoju kćer, njezin suprug ostao je braniti zemlju. U Ukrajini je ostala cijela njezina obitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se osjećam sigurno. Jako sam zabrinuta zbog onoga što se događa u Ukrajini. Ono što se tamo događa je užasno. Jako se brinem za supruga, čujemo se stalno. U Lavovu je još sigurno, ali svakodnevno se čuju sirene i moraju bježati u skloništa", ispričala je Tetjana Leščuk iz Lavova.

50 djece iz Ukrajine i njihove majke malo mira pronašli su u zagrebačkom zoološkom vrtu. Iz Crvenog križa kažu rade na tome da sve izbjeglice iz Ukrajine što brže i bolje uključe u zajednicu što podrazumijeva i nastavak obrazovanja djece. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome razmišljamo od početka. Mi smo pozvali i sve one u privatnom smještaju  da se jave našim službama i ostave podatke jer na taj način će to pomoći procesu integraciju u društvo. većina izbjeglica koje uđu u Hrvatsku ovdje i ostaju, manji broj ide dalje", kaže glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.

Zoološki vrt nastavit će pomagati Ukrajincima, ali i njihovim životinjama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo pomoći i zoološkim vrtovima u Kijevu, napravljeni su određeni planovi, sve ovisi o sigurnosnoj situaciji. Spremni smo i u Dumovcu pomoći ljudima s kućnim ljubimcima s hranom i njegom ili smještajem", kazao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Jer u borbi za svoj dom Ukrajincima je svaka pomoć potrebna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo