ruski glasnogovornik

Konašenkov: 'Ukrajinski nacisti ignoriraju naše zahtjeve da se žene i djecu koja su s njima puste'

Konašenkov navodi da se u Mariupolj dostavlja humanitarna pomoć: hrana, voda i osnovne potrepštine.

Image
Foto: Screenshot YouTube
RTL Vijesti/ 22.4.2022. u 20:49

''Situacija u Mariupolju se normalizirala. Stanovnici grada mogu se slobodno kretati ulicama bez da se moraju skrivati od granatiranja ukrajinskih nacista", tvrdi glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general-pukovnik Igor Konašenkov

Kako prenosi Urdupoint, Konašenkov navodi da se u Mariupolj dostavlja humanitarna pomoć: hrana, voda i osnovne potrepštine.

Rekao je i da "vlasti Donjecke Narodne Republike organiziraju čišćenje ulica od ruševina i uklanjanje uništene ukrajinske vojne opreme".

"Pokušaji glasnogovornika američkog State Departmenta da nacistička rulja drži kontrolu nad Mariupoljem su, kao i obično, laž. Uz to što je to lažno, time se na visokoj državnoj razini pomaže teroristima. State Department obično dezinformira vlastite građane i sve ostale", rekao je Konašenkov.

Konašenkov je iznio još optužbi na račun SAD-a.  

Image
Antonio Guterres

Čelnik UN-a se u ponedjeljak sastaje s Putinom: 'Nada se da će razgovarati o tome što se može učiniti da se uspostavi mir'

Image
Antonio Guterres

Čelnik UN-a se u ponedjeljak sastaje s Putinom: 'Nada se da će razgovarati o tome što se može učiniti da se uspostavi mir'

"Ukrajina, njezini stanovnici u Mariupolju i drugim gradovima zanimaju Washington samo u smislu profita od opskrbe oružjem i borbe protiv Rusije čak do posljednjeg Ukrajinca. To ponavljaju svi njezini sateliti na prijedlog State Departmenta", rekao je Konašenkov. 

Upravo se čita

Image
tri vrste u hrvatskoj

Od ugriza zmije u Hrvatskoj umrle su tri osobe, među njima i beba. Ako vidite otrovnicu, ovo morate znati

Dodao je da su "svi ostaci ukrajinskih nacista Azov, zajedno sa stranim plaćenicima iz Sjedinjenih Država i europskih zemalja, potpuno blokirani u kompleksu čeličane Azov".

"Nacisti ignoriraju naše zahtjeve da se žene i djeca koji su navodno s njima puste da slobodno idu u bilo kojem smjeru. Procedura za izlazak civila iz Azovstala, ako ih tamo ima, prenosi se nacistima svaki sat. Ova informacija se također prenosi predstavnicima kijevskog režima preko potpredsjednice vlade", tvrdi general-pukovnik. 

RTL Vijesti/ 22.4.2022. u 20:49

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZ SVIH STRANA, SVIM SREDSTVIMA

Kako je počeo rat u Ukrajini? Prošli tjedan Rusi su se rugali cijelom svijetu da ratovi ne počinju srijedom, ali očito počinju četvrtkom

Više s weba