Konstantin Malofejev / VIDEO Kontroverzni ruski milijarder odan Putinu: 'U Ukrajini vodimo sveti rat protiv sotonista i poganih'

Image
Foto: Twitter/Screenshot

Iz prilično misteriozne biografije kontroverznog ruskog milijardera izdvaja se to da slovi kao 'pravoslavno orijentirani dobrotvor'

1.4.2022.
21:50
Twitter/Screenshot
VOYO logo

Konstantin Malofejev, ruski milijarder odan ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, na ruskoj televiziji je izjavio da Rusija nije u "specijalnoj vojnoj operaciji", već u "svetom ratu". Taj dio njegove izjave objavio je na Twitteru Francis Scarr, novinar BBC-a.

Scarr tako piše da je Malofejev izjavio da bi Rusi trebali shvatiti da njihova zemlja u Ukrajini vodi "sveti rat" protiv "sotonista" i "poganih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Malofejev slovi za kontroverznog ruskog tajkuna. Iz prilično misteriozne biografije kontroverznog ruskog milijardera izdvaja se to da slovi kao "pravoslavno orijentirani dobrotvor", koji se zalaže za snažnije veze Rusije sa Srbijom, Grčkom i Bugarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 5 godina mediji u susjedstvu pisali su i o tome da je potpredsjednik Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić prisustvovao 10. i 11. rujna 2014. međunarodnom skupu u Moskvi, posvećenom "tradicionalnim porodičnim vrijednostima", čiji je domaćin bio Malofejev, što je pokazalo istraživanje britanskog istraživačkog centra Belinket (Bellingcat) i ruskog magazina The Insider.

Medij Pobjeda je tada kontaktirao Bulajića, a on je rekao "da se sjeća skupa", ali da "Malofejev nije bio domaćin i da ga nikad u životu nije vidio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Europska komisija, SAD i Ukrajina optužile su Malofejeva za pokušavanje destabilizacije i financiranje ruskog separatizma u Ukrajini. Malofejeva se još od 2014. godine usko povezuje s ruskim separatistima u istočnoj Ukrajini na poluotoku Krimu.

Malofejeva se spominje i u kontekstu Crne Gore gdje je javnost za njega prvi put čula 2015. godine kada je financirao i organizirao donošenje "blagodetnog ognja" ispred Cetinjskog manastira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo