dmitrij peskov / Kremlj: 'Tvrdnje da Moskva stoji iza mogućeg napada na plinovode Sjeverni tok su glupe'

Image
Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nord Stream AG, operater mreže, objavio je u utorak da su tri od četiri obalne linije plinovodnog sustava Sjeverni tok pretrpjele "neviđenu" štetu u jednom danu

28.9.2022.
13:54
Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
VOYO logo

Tvrdnje da Rusija stoji iza mogućeg napada na plinovode Sjeverni tok su "glupe", rekao je u utorak glasnogovornik Kremlja te dodao da Moskva primjećuje naglo povećanje profita američkih kompanija koje opskrbljuju Europu plinom.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u dnevnom konferencijskom pozivu s novinarima da je potrebno istražiti incident i da se ne zna rok popravka oštećenih cjevovoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa istražuje navode Njemačke, Danske i Švedske o napadima koji su uzrokovali curenje plina iz dva ruska plinovoda u Baltičko more. "To je prilično predvidljivo i predvidljivo glupo", rekao je Peskov na tvrdnje da je Rusija možda odgovorna za navodni napad.

"To je veliki problem za nas jer su, kao prvo, obje linije Sjevernog toka 2 napunjene plinom - cijeli sustav je spreman za pumpanje plina, a plin je jako skup…Sada plin odlazi u zrak", rekao je glasnogovornik Kremlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
energenti kao oružje /

Amerikanci sumnjanju da bi curenje u plinovodu Sjeverni tok bi moglo biti sabotaža ili napad

Image
energenti kao oružje /

Amerikanci sumnjanju da bi curenje u plinovodu Sjeverni tok bi moglo biti sabotaža ili napad

"Prije iznošenja bilo kakvih tvrdnji, trebali bismo pričekati istragu ovih pukotina, je li došlo do eksplozije ili ne", napomenuo je Peskov. Informacije o incidentu mogu se očekivati ​​iz Danske i Švedske, dodao je.

Nord Stream AG, operater mreže, objavio je u utorak da su tri od četiri obalne linije plinovodnog sustava Sjeverni tok pretrpjele "neviđenu" štetu u jednom danu. Plinovod Sjeverni tok nije isporučivao plin do trenutka incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverni tok 1 izvijestio je o značajnom padu tlaka koje je uzrokovano curenjem plina iz obje linije plinovoda, dok je Sjeverni tok 2 objavio da je u ponedjeljak zabilježen nagli pad tlaka u liniji A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo