brutalni napad / Krvavi Dan neovisnosti: U ruskom raketiranju vlaka poginule 22 osobe, više od 50 ozlijeđeno u granatiranju

Image
Foto: Twitter

Zelenski je upozoravao kako bi se mogli upravo na Dan neovisnosti mogli dogoditi veći ruski napadi

25.8.2022.
8:24
Twitter
VOYO logo

Najmanje 22 osobe poginule su u ruskom granatiranju željezničke stanice Čaplino u središnjoj ukrajinskoj regiji Dnjipropetrovsk. Potvrdio je to ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazavši da je petero mrtvih izvučeno iz automobila na željezničkoj pruzi i u tijeku su operacije potrage i spašavanja.

Više od 50 osoba ozlijeđeno je u granatiranju prema ranijim informacijama. Nije ih moguće neovisno provjeriti, javlja Sky news.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čaplino je danas naša bol. Skoro je pala noć, naš glavni dan, Dan neovisnosti Ukrajine, bliži se kraju. No naša neovisnost ne prestaje i nikada neće prestati", dodao je Zelenski koji je sunarodnjake danima upozoravao kako bi se mogli upravo na taj dan dogoditi veći ruski napadi te da ne slave na javnim površinama i poštuju policijski sat.

Napad se dogodio na dan kada je Ukrajina slavila Dan neovisnosti i kada je obilježavala pola godine rata s Rusijom koji je počeo 24. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo