potrajat će / Lavrov optužuje: 'Zapad je cijelom ruskom svijetu objavio totalni rat'

Image
Foto: AP Images

Iz Kremlja su optužili Ukrajinu da je kriva za zastoj u mirovnim pregovorima

27.5.2022.
14:11
AP Images
VOYO logo

Šef diplomacije Rusije Sergej Lavrov optužio je zapadne zemlje da vode "totalni rat" protiv Rusije te ruskog naroda i kulture.

Zapadne zemlje "otkazuju Rusiju i sve povezano s Rusijom", što uključuje "zabranu ruskih pisaca, kompozitora i drugih važnih kulturnih figura", rekao je na konferenciji za medije u petak.

"Zapad nam je objavio totalni rat, cijelom ruskom svijetu. Kultura otkazivanja Rusije i svega povezanog s našom zemljom već doseže apsurdne situacije", rekao je Lavrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se "slobodno može reći" da će takva situacija "biti prisutna još dugo".

Rekao je da "SAD i njihovi sateliti udvostručuju, utrostručuju, učetverostručuju svoje napore protiv naše zemlje" i to "koristeći širok dijapazon alata - od unilateralnih ekonomskih sankcija do lažne propagande u globalnom medijskom prostoru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mnogim zapadnim zemljama svakodnevna rusofobija postala je druga priroda. To je bez presedana. Na naše veliko žaljenje, takvo ponašanje podržavaju i potiču vlade u nizu zemalja", rekao je Lavrov.

Kremlj optužuje Ukrajinu za kontradiktorne izjave o mirovnim pregovorima

S druge strane, iz Kremlja su poručili da smatraju Ukrajinu odgovornom za zastoj u mirovnim pregovorima između dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajinsko vodstvo konstantno daje kontradiktorne izjave. Zbog toga ne možemo u potpunosti razumjeti što ukrajinska strana želi", kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je ranije da je više puta pokušavao organizirati sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi se okončao rat, ali da se čini da Rusija još nije spremna za ozbiljne mirovne pregovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
bitka za donbas /

Amerika se sprema poslati Ukrajini moćno oružje: 'To bi mogla biti prekretnica'. No, boje se ruske odmazde

Image
bitka za donbas /

Amerika se sprema poslati Ukrajini moćno oružje: 'To bi mogla biti prekretnica'. No, boje se ruske odmazde

"Postoje stvari o kojima treba razgovarati s ruskim čelnikom. Ne kažem da naši ljudi žele da razgovaram s njim, ali moramo se suočiti s realnošću onoga što proživljavamo", kazao je Zelenski u obraćanju indonezijskom think thanku.

Posljednji mirovni pregovori uživo, koliko je poznato, održani su 29. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo