S KIJEVSKOG TRGA / Leona Šiljeg uživo iz Ukrajine: Iz države moguće samo automobilom, dvadesetak Hrvata iskoristilo tu priliku i napustilo državu

Kaže kako je zadnja informacija da je kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko proglasio policijski sat i to od 7 do 22 sata

24.2.2022.
16:48
VOYO logo

Leona Šiljeg javila se iz Kijeva pa otkrila ​kakvo je stanje u glavnom gradu Ukrajine. 

Kaže kako je zadnja informacija da je kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko proglasio policijski sat i to od 22 do 7 sati. Govori da su se prije točno 12 sati čule prve sirene, ali ima dojam da je to bilo prije dva dana koliko se toga dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako je prije nekoliko trenutaka trgom prošla kolona blindiranih vozila, ali inače je trg prazan. Sirene su se, navodi, čule jutros, prijepodne, a onda i u 15 sati. Ukrajinci navode da su to prve sirene poslije prvog svjetskog rata. 

Prolaznici kažu da im je panika, ali se nadaju da će sve biti u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana jesu li hrvatski državljani već napustili Ukrajinu tvrdi da je prije samog napada u Ukrajini bilo stotinjak Hrvata, a dvadesetak ih je napustilo Ukrajinu i Kijev. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini način kako napustiti državu trenutno je automobilom i to prema jednoj od granica. Raspitivali su se, kaže, kako unajmiti automobil jer taksija nema, metro radi, a putovati se može jedino pješice.

Novinarske su ekipe, dodaje, savjetovane da skinu GPS lokator i drže se zajedno i idu na sigurno. Upitani koliko će sve ovo trajati, vlasti navode da će trajati koliko bude trebalo. Između dva javljanja u eter, Šiljeg navodi da su savjetovani da pronađu mjesto koje bi im moglo poslužiti kao sklonište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo