pobjegao iz pritvora / Nalazi li se u Rijeci megajahta milijardera o kojemu Putin razmišlja kao marionetskom vladaru okupirane Ukrajine?

Image
Foto: Duško Marušić /PIXSELL

Medvedčuk je trenutno u bijegu od ukrajinskih vlasti i skriva se na nepoznatoj lokaciji u Kijevu, no prije tri dana pobjegao iz kućnog pritvora.

2.3.2022.
17:40
Duško Marušić /PIXSELL
VOYO logo

Ruska invazija na Ukrajinu počinje uzimati sve veći danak na ruske moćnike. Iako oligarsi u strahu od Putina još nisu poduzeli nikakve ozbiljnije korake kojima bi zatražili prekid ruske agresije, neki od njih su, uglavnom preko svojih Twitter profila ili pisma zaposlenicima, osudili rat (no ne rusku agresiju izravno), poslali poruku mira i pozvali na hitne pregovore.

I dok su njihovi biznisi pod jednim od najoštrijih sankcija koje je moderan svijet ikada vidio, oni panično spašavaju što se spasiti da, a u prvom su se planu izgleda našle njihove ljubimice – megajahte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruske luksuzne jahte čiji su formalni ili neformalni vlasnici ruski bogataši i proruski milijarderi iz okolnih zemalja, uključujući i Ukrajinu i dalje mogu slobodno uplovljavati u hrvatske luke, kao i biti privezane u njima.

Image
SAD ZAPRIJETIO /

Ruski milijarderi nastavljaju seliti svoje superjahte: Više njih uočeno na Maldivima

Image
SAD ZAPRIJETIO /

Ruski milijarderi nastavljaju seliti svoje superjahte: Više njih uočeno na Maldivima

Takva situacija rezultirala je nizom prijetnji upućenih prema brodovima i posadama na društvenim mrežama, zbog čega policija i sigurnosne službe, za sad diskretno, ali pojačano nadziru jahte u hrvatskim lukama koje se povezuje s ruskim oligarsima ili proruskim milijarderima iz Ukrajine, prvenstveno zbog sigurnosti posada i plovila, ali i lučkog bazena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća i najpoznatija takva jahta "Royal Romance" privezana je u riječkoj luci, piše Novi list.

Vlasnik ovog 92 metra dugog, ultraluksuznog plovila, formalno je, do ožujka prošle godine, bio ukrajinski političar i milijarder Viktor Medvedčuk, bliski Putinov prijatelj i vođa proruske opozicije u Ukrajini, koji je, prema pisanju stranih medija, najizgledniji kandidat za predsjednika marionetske vlade Ukrajine, uspije li Putin skršiti otpor Ukrajinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvedčuk je trenutno u bijegu od ukrajinskih vlasti i skriva se, prema tamošnjim medijima, na nepoznatoj lokaciji u Kijevu, nakon što je, prema ukrajinskom Ministarstvu unutarnjih poslova, prije tri dana pobjegao iz kućnog pritvora.

U pritvoru je bio još od svibnja prošle godine, zbog optužbi za izdaju i pljačku državnih resursa na Krimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Lučke uprave Rijeka Novi list nije uspio dobiti službenu potvrdu o tome da su vlasnici nekoliko jahti Rusi, jer se podaci o tome drže u tajnosti, a i jahte su uglavnom registrirane na tvrtke u zemljama zastava pogodnosti.

Samo su potvrdili da nema ograničenja za uplovljavanje ili isplovljavanje plovila pod ruskom zastavom ili u vlasništvu ruskih pojedinaca i tvrtki, ili tvrtki povezanih s ruskim kapitalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo