110. DAN INVAZIJE / Objavljena najnovija karta rata. Stockholmski institut: 'Nuklearni arsenal širi se prvi put od Hladnog rata'

Image
Foto: Profimedia

'Većina država raspravlja o ulozi koju u njihovim obrambenim strategijama ima nuklearno oružje, te zaoštravaju svoju nuklearnu retoriku...'

13.6.2022.
9:01
Profimedia
VOYO logo

Glavni stožer oružanih snaga Ukrajine objavio je da se napadi nastavljaju, s obzirom na to da je Rusija postigla "djelomičan uspjeh" u Sjeverodonjecku. Glede Donjecke oblasti, glavni cilj Rusije je okružiti Sjeverodonjeck i Lisičansk, kao i prekinuti dovod svih dobara i robe u Bakhmut, kažu.. U Harkivu, Ruske snage provode obrambene operacije i na taj način pokušavaju smanjiti napredak ukrajinskih trupa, javlja Kyiv Independent.

Južno krilo ukrajinskih snaga objavilo je u međuvremenu kako su uspjeli likvidirati 22 ruske trupe i uništiti tri ruska tenka T-62, dva borbena vozila koja koristi pješadija i još tri druga vojna vozila. Ruske snage za to vrijeme nastavljaju pojačavati obrambene linije na jugu i granatiraju predgrađa Mikolajiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je i novu analizu rata u Ukrajini kao i nove karte. Naveli su da se ruske snage i dalje muče sa stvaranjem dodatnih borbeno sposobnih jedinica pa tvrde kako bi se nove, treće bojne skupine mogle oslanjati na novake i mobilizirane pričuvnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proruski izvori nastavljaju širiti dezinformacije kako bi proširili tjeskobu i ogorčenost među ukrajinskim stanovništvom", napisali su u objavi na Twitteru.

Image
dimitrij peskov /

Kremlj otkrio kada će završiti 'specijalna operacija' u Ukrajini. 'Predsjednik je zacrtao'

Image
dimitrij peskov /

Kremlj otkrio kada će završiti 'specijalna operacija' u Ukrajini. 'Predsjednik je zacrtao'

Međunarodni institut za istraživanje mira u Stockholmu (SIPRI) objavio je kako je rat Rusije i Ukrajine, kao i podrška koju su pružile zemlje zapada uvelike povećao mogućnost korištenja nuklearnog oružja u budućnosti, prvi put od Hladnog rata. "Sve države s nuklearnim oružjem povećavaju količinu svojih zaliha ili nadograđuju postojeći arsenal, dok većina raspravlja o ulozi koju u njihovim obrambenim strategijama nuklearno oružje ima te zaoštravaju svoju nuklearnu retoriku", kazao je direktor SIPRI-jevog programa za oružje masovnog uništenja, Wilfred Wan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo