prva slika s wikipedije / Ovo je sve: Ruska propaganda sada predstavila Bonnie i Clydea kao ruski par razdvojen u II. svjetskom ratu

Image
Foto: Twitter

Nakon statista u Buči i militariziranih vještica, stižu Bonnie i Clyde

10.5.2022.
16:13
Twitter
VOYO logo

Rusija je jučer proslavila Dan pobjede, 9. svibnja, kojim se obilježava završetak Drugog svjetskog rata. Parada je bila mnogo skromnija nego prijašnjih godina, nije bilo najavljenog preleta zračnih snaga, kao ni druge najavljene vojne opreme, a očekivani Putinov govor, za kojeg se danima nagađalo da će najaviti pobjedu, totalni rat ili prijetnju nuklearnim oružjem, nije išao u tom smjeru.

No, iako je parada bila prilično siromašna, propagandna mašinerija radila je punom parom kako bi prikazala veličanstvenost ruske države, vojske i povijesti. I stvari su ponovo postale bizarne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su ruski propagandisti već, između ostalog, prijetili nuklearnim oružjem, Ukrajinu optužili da bombardira samu sebe, žrtve masakra u Buči proglasili statistima koji se na snimkama miču, najavili koncentracijske logore za Putinove neistomišljenike, a u jednom trenutku je ruska novinska agencija objavila dokaze da u Ukrajini djeluju militarizirane vještice.

I sada su uspjeli napraviti još jedan korak dalje. Kako javljaju mnogi korisnici Twittera, prilikom koncerta za Dan pobjede emitiranog na ruskoj državnoj televiziji Channel One na velikom je ekranu prikazan američki par gangstera iz doba Velike depresije, Bonnie i Clyde, koji su predstavljeni kao ruski par, razdvojen u Drugom svjetskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruska propaganda dugo je bila na nultom stupnju vjerodostojnosti, ali i dalje probija sve granice: državna televizija emitirala je tematski koncert za 9. svibnja sa slikama 'sovjetskih parova' razdvojenih ratom, uključujući Bonnie i Clydea. Jesu li Parker i Barrow sovjetski operativci?", napisao je na svom Twitteru ukrajinski predstavnik u UN-u Sergej Kislistia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruska državna TV emitirala je veliki koncert za Dan pobjede na Channel One, prikazujući slike simpatičnih sovjetskih parova... uključujući Bonnie i Clydea", izvijestila je i kolumnistica The Daily Beast-a, Julia Davis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest je podijelio i novinar ruskog nezavisnog portala Meduza, Kevin Rothrock.

"Proslava Dana pobjede koju je emitirala ruska državna televizija prikazala je fotografiju pravih Bonnie i Clydea u segmentu koji je navodno bio posvećen parovima koji su razdvojeni tijekom Drugog svjetskog rata. Slika je prva slika na njihovoj Wikipedijinoj stranici", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo