Kompanija traži sigurnost / Ovo su detalji o vodećoj ukrajinskoj IT tvrtki koja seli iz 'proruske' Srbije u Hrvatsku: 'Hitno odlazimo u Zagreb'

Image
Foto: Intellias/Facebook

Hrvatska pomaže Ukrajini, pomaže izbjeglicama, 'brinemo i o sigurnosti naših IT stručnjaka u Ukrajini... ubrzo ćemo vam ispričati i o tome', navode iz tvrtke

9.3.2022.
15:20
Intellias/Facebook
VOYO logo

Jedna od najvećih ukrajinskih IT kompanija odlučila je premjestiti svoju ispostavu u Srbiji u Hrvatsku zbog stava vlade Republike Srbije prema ratu u Ukrajini u odnosu na stav Vlade Republike Hrvatske.

Riječ je o tvrtki Intellias, osnovanoj u Lavovu u Ukrajini 2002. godine koja, prema službenim podacima, danas ima preko 1500 radnika. Potez je još prije nekoliko dana Intellias najavio u objavi na svojoj Facebook stranici, prema kojoj bi tvrtka već sad trebala biti u fazi provođenja onoga što je najavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo zatvoriti srbijansku kancelariju i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću podršku Ukrajine od srpskih vlasti, pa je Intellias odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku. Novi ured tvrtke nalazit će se u Zagrebu."

Odluku su dalje pojasnili ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odabrali smo Hrvatsku zbog dosljednog proukrajinskog položaja, pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavajući prijavu Ukrajine za priključenje EU, zatvaranje neba za rusko zrakoplovstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Putinovi najgori ubojice' /

Bivši brigadir HV-a obučavao postrojbu Azov u Ukrajini: Ne idite, nije to BBB protiv Torcide. Ruski plaćenici uživaju ubijati

Image
'Putinovi najgori ubojice' /

Bivši brigadir HV-a obučavao postrojbu Azov u Ukrajini: Ne idite, nije to BBB protiv Torcide. Ruski plaćenici uživaju ubijati

"Vrlo nam je važno kako druge države reagiraju na događaje u Ukrajini u kojima se nalaze naši razvojni centri. Vidimo da hrvatsko političko vodstvo aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža utočište izbjeglicama. Hrvatski dragovoljci otišli su u Ukrajinu da pomognu našoj vojsci. S obzirom na sve ove čimbenike, donijeli smo promptnu odluku o preseljenju ureda Intelliasa u Zagreb", objasnio je izvršni direktor i suosnivač Intelliasa Vitalij Sedler.

"Osim toga, Hrvatska ima snažnu informatičku zajednicu. U zemlji postoji više od 60.000 IT specijalista i specijalista. Uvjereni smo da ćemo zajedno našim kupcima moći ponuditi najkvalitetnija tehnološka rješenja", dodali su u priopćenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brinemo i o sigurnosti naših stručnjaka koji su trenutno u Ukrajini ili odlaze u inozemstvo. Vrlo brzo ćemo vam ispričati sve o tome, a za sada - Slava Oružanim snagama Ukrajine! Slava Ukrajini!"

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo