tijekom audijencije / Papa visoko podignuo ukrajinsku zastavu, prljavu i potamnjelu: 'Dolazi iz rata, iz mučeničkog grada, Buče'

Image
Foto: AP Images

Papina gesta izazvala je pljesak iako je cijela situacija vrlo mučna

6.4.2022.
12:21
AP Images
VOYO logo

Papa Franjo osudio je u srijedu "pokolj u Buči" i podigao ukrajinsku zastavu koja mu je poslana iz grada gdje je u sapete ljude pucano iz neposredne blizine te pronađena masovna grobnica i drugi znakovi pogubljenja.

"Nedavne vijesti iz rata u Ukrajini, umjesto da donesu olakšanje i nadu, donijele su nova zlodjela, poput masakra u Buči", rekao je na kraju svoje tjedne audijencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okrutnost koja je sve strašnija, čak i prema civilima, bespomoćnim ženama i djeci. Oni su žrtve čija nevina krv vapi do neba i preklinje: 'Zaustavite ovaj rat! Neka oružje ušuti! Zaustavite sijanje smrti i razaranja'", rekao je.

Kremlj je u utorak rekao da su zapadne optužbe da su ruske snage počinile ratne zločine pogubljujući civile u Buči "monstruozna krivotvorina" s ciljem ocrnjivanja ruske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer su mi, upravo iz Buče, donijeli ovu zastavu", rekao je, razmotao je i podigao pred nekoliko tisuća vjernika, što je izazvalo pljesak.

Zastava je potamnjela i umrljana i imala je natpis na sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazi iz rata, upravo iz tog mučeničkog grada, Buče", rekao je prije nego što je zamolio grupu djece ratnih izbjeglica koja su u utorak stigla iz Ukrajine da mu priđu.

"Ova djeca morala su pobjeći kako bi stigla u sigurnu zemlju. Ovo je plod rata. Nemojmo ih zaboraviti i ne zaboravimo ukrajinski narod", rekao je prije nego što je svakom djetetu darovao čokoladno uskršnje jaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo