Umjesto u staro željezo / Pentagon: 'Rusija izgubila u Ukrajini čak 1000 tenkova.' London: 'Sad šalju pola stoljeća stare na front'

Image
Foto: AP

50 godina starim tenkovima u bitkama se predviđa brzo uništenje. Ruski gubici se nazivaju 'svjetskim rekordom', taktika 'kao iz 1. svjetskog rata'

27.5.2022.
10:58
AP
VOYO logo

Ruske snage izgubile su u ratu u Ukrajini oko tisuću tenkova i bitno više od 350 komada artiljerijskog oružja, prenio je CNN podatke koje je jučer novinarima otkrio visoki službenik američkog ministarstva obrane.

Tim dosadašnjim gubicima Ruske Federacije u tom ratu on je pridodao i "skoro 30 borbenih aviona i više od 50 helikoptera. Rekao je i to da su "Rusi superiorni u količini opreme koju mogu gurnuti u bitku, i to i ljudi i opreme i oružja, što također treba imati na umu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Krše naredbe /

U Rusiji članovi Nacionalne garde i Specijalne policije odbijaju ići u Ukrajinu, brojke su sve veće

Image
Krše naredbe /

U Rusiji članovi Nacionalne garde i Specijalne policije odbijaju ići u Ukrajinu, brojke su sve veće

Ova vijest posebno je značajna u svjetlu priopćenja Ministarstva obrane Ujedinjenog Kraljevstva. Agencije prenose da je London objavio da su ruske snage posljednjih dana u borbe na jugoistoku Ukrajine počele slati tenkove T-62, 50 godina stare oklopnjake koje je do tada godinama držala u skladištima.

Priopćenje objašnjava što znači slati pola stoljeća stare tenkove u trenutno daleko najžešći rat u svijetu u kojem se koristi najmodernije oružje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tenkovi T-62 skoro je sasvim sigurno da će biti posebno ugroženi protuoklopnim naoružanjem (Ukrajinaca), a njihova prisutnost na bojnom polju baca posebno svjetlo na ruski manjak modernih strojeva, koji bi bili spremni za upotrebu."

Klaonica kao u 1. svjetskom ratu

Britanski stručnjaci smatraju da Rusija ne odustaje od zauzimanja daljnjih prostora na jugu Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji izvještaj vojske Ukrajine navodi nešto veći broj uništenih ruskih tenkova, do sada 1322, plus 623 komada artiljerije, 3246 oklopnih vozila, 29.750 poginulih vojnika… Josep Borrell je prije nekoliko dana takve ruske ratne gubitke komentirao izjavom da je "Rusija svjetski rekorder u poginulima od svih napadačkih vojski"

Tih dana RTL je objavio prilog o ratu u Ukrajini u kojem je prikazan cijeli jedan vlak s vagonima za prijevoz poginulih ruskih vojnika u Kijev na identifikaciju. Jedan od zapovjednika ukrajinske vojske ovako je opisao stanje na frontu na istoku Ukrajine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo s jedne strane, oni s druge. Između nas je siva zona koju ni jedna strana ne smije prijeći. Mi nismo Rusi koji bacaju sve svoje ljude u sulude pohode kao u Prvom svjetskom ratu. I zbog toga su odmah izgubili puno vojnika. Rat je prešao u novu fazu topničke borbe na daljinu. Mi pucamo na njih, oni pucaju na nas."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo