rat uzima danak / Pola milijuna izbjeglica, poginulo preko sto civila. UN upozorava: 'Stvarni brojevisu vjerojatno znatno viši'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

'Većina civila koji su poginuli bili su žrtve eksplozija sa širokim rasponom djelovanja, posebno teškog topništva', rekla je visoka povjerenica UN-a

28.2.2022.
12:44
Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Pola milijuna izbjeglica stiglo je iz Ukrajine u susjedne zemlje od početka ruske agresije na tu zemlju u četvrtak, a poginulo je preko sto civila, objavile su u ponedjeljak agencije UN-a.

U izvješću koje su primile službe visokog povjerenika UN-a za izbjeglice Filippa Grandija kaže se da je pobrojano 499.412 izbjeglica od kojih samo u Poljskoj 281.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga agencija UN-a, ona za ljudska prava, objavila je pak da su od početka ruske invazije na Ukrajinu do ponedjeljka registrirana 102 ubijena civila, od kojih 7 djece, kao i  304 ozlijeđenih.

Upozorila je da su stvarni brojevi vjerojatno znatno viši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Većina civila koji su poginuli bili su žrtve eksplozija sa širokim rasponom djelovanja, posebno teškog topništva, raketnih bacača i zračnih udara. Stvarni brojevi su, bojim se, znatno viši", rekla je visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet na otvaranju Vijeća za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo