BIVŠI UKRAJINSKI PREDSJEDNIK / Porošenko htio u Poljsku, nisu mu dali da napusti Ukrajinu: 'Stavljen je na crnu listu'

Image
Foto: Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL

Potpredsjednica ukrajinskog parlamenta tvrdi da je Porošenku uručena naredba kojom mu je zabranjeno putovanje izvan države

28.5.2022.
9:22
Van Tine Dennis/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Petru Porošenku, bivšem ukrajinskom predsjedniku, u petak navečer je onemogućen izlazak iz zemlje. Kako piše Ukrajinska pravda, Porošenko je pokušao prijeći granicu na prijelazu Rava-Ruska oko 23:45 sati, no prelazak mu je bio onemogućen.

Iz njegove stranke "Europska solidarnost" tvrde da su Porošenka vlasti stavile na crnu listu i zabranile mu izlazak iz Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irena Geraščenko, potpredsjednica ukrajinskog parlamenta i zastupnica Porošenkove stranke, ističe da je Porošenko namjeravao ići na godišnju sjednicu NATO-ove parlamentarne skupštine, koja se održava 29. i 30. svibnja u Litvi.

Navodi i da je Porošenko 31. svibnja i 1. lipnja trebao sudjelovati na sastanku Europske pučke stranke. Geraščenkova navodi da je Porošenku uručena naredba kojom mu je zabranjeno putovanje izvan države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPTUŽUJU AGENCIJU /

IAEA: 'U Zaporižju pronađene velike zalihe plutonija i urana'; Ukrajina: 'To je laž ruske propagande'

Image
OPTUŽUJU AGENCIJU /

IAEA: 'U Zaporižju pronađene velike zalihe plutonija i urana'; Ukrajina: 'To je laž ruske propagande'

U stranci "Europska solidarnost" tvrde da je Porošenku putni nalog osobno potpisao predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, a Geraščenko u činjenici da je bivšem predsjedniku onemogućen izlazak iz zemlje vidi dokaz postojanja "crnih listi" s obzirom da je ostatku delegacije dozvoljen odlazak na NATO-ovu parlamentarnu skupštinu.

Ukrajinska Pravda piše da bi iza svega mogla stajati istraga zbog moguće veleizdaje kojom je Porošenko obuhvaćen, a zbog koje mu je još u siječnju, nakon povratka iz kratkog egzila u Turskoj, bila izdana mjera zabrane napuštanja Kijevske oblasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List piše i kako su nedavno objavljeni detalji saslušanja oporbenog političara Viktora Medvedčuka, kojega ukrajinske vlasti također terete za veleizdaju, a koji tvrdi da je Porošenko osobno odobravao njegovo navodno ilegalno trgovanje ugljenom i drugim robama s proruskim pobunjenicima u Donbasu gdje su oni proglasili dvije republike koje je uoči početka invazije priznala Ruska Federacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo