Anatolij Geraščenko / 'Poskliznuo se i pao niz stepenice': Iznenada preminuo još jedan ruski dužnosnik, okolnosti su sumnjive

Image
Foto: Shutterstock/Twitter/Screenshot

Moždani udari, padanje s prozora, utapanje… Vlasti su svaku smrt predstavile kao nesreću ili samoubojstvo

21.9.2022.
15:55
Shutterstock/Twitter/Screenshot
VOYO logo

Iznenada je preminuo još jedan ruski dužnosnik. Broj smrti među ruskom elitom nastavlja rasti…

Anatolij Geraščenko, bivši voditelj Moskovskog zrakoplovnog instituta (MAI), jutros se navodno poskliznuo i pao niz stepenice, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MAI je, inače, jedno od vodećih ruskih znanstveno-istraživačkih sveučilišta i odgovorni su za razvoj zrakoplovne tehnologije. Usko su povezani s Ministarstvom obrane Vladimira Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Geraščenko je dobio rusko odlikovanje za zasluge prema domovini i bio je istaknuti profesor s više od 50 znanstvenih publikacija. Njegova je smrt vrlo sumnjiva, a dogodila se manje od dva tjedna nakon što je drugi Putinov savjetnik "pao u more" za vrijeme plovidbe.

Ali to nije sve - oni su samo posljednji u dugom nizu visokih dužnosnika iz ruskog energetskog, tehnološkog i financijskog sektora povezanih s Kremljom, a koji su posljednjih mjeseci umrli pod sumnjivim okolnostima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moždani udari, padanje s prozora, utapanje… Vlasti su svaku smrt predstavile kao nesreću ili samoubojstvo, no mnogi vjeruju da su dužnosnici jednostavno "uklonjeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo