'umrli su nasilnom smrću' / Potresna objava novinarke koja je bila kod grobnice u Izjumu: 'Ovo je gore od ičega što možete zamisliti'

Image
Foto: AP Images/Evgeniy Maloletka

Piše kako je u grobnici pronađeno 17 tijela ukrajinskih vojnika koja su odvezena na autopsiju

18.9.2022.
7:30
AP Images/Evgeniy Maloletka
VOYO logo

Reporterka Deutsche Wellea i France24 Emmanuelle Chaze na Twitteru je objavila potresan izvještaj iz oslobođenog Izjuma, u kojem je nakon povlačenja ruskih snaga pronađena masovna grobnica u kojoj se, tvrde Ukrajinci, nalazi 440 tijela.

"Upravo sam se vratila s mjesta masovne grobnice u Izjumu. Ovo je gore od ičega što možete zamisliti. Mogu potvrditi da je barem dio ljudi koji je tamo nedavno pokopan mučen. Umrli su nasilnom smrću", napisala je na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše kako je u grobnici pronađeno 17 tijela ukrajinskih vojnika koja su odvezena na autopsiju. Opisala je i ostatke tijela muškarca koji ima oko 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruke su mu bile vezane iza leđa. Dobio je nasilan udarac u glavu oštrim predmetom. Mošnje su mu zgnječene, a unutrašnjost bedara također pokazuje znakove mučenja", napisala je.

Objavila je i fotografiju vatrogasaca koji su prvi zaduženi za ekshumaciju tijela te istaknula kako joj je jedan rekao da će cijela postrojba trebati psihološku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam htjela razgovarati s djelatnikom ureda tužitelja, oboje smo imali suze u očima. Gledali smo jedno u drugo u tišini, u stanju potpunog šoka", navodi Chaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo