OTIŠLI U KRAJNOST / Propaganda Kremlja ide dalje: Sada imaju 'dokaze' da se ukrajinska vojska bavi crnom magijom

Image
Foto: Telegram

Ovo izgleda kao još jedan pokušaj da se Ukrajince prikaže nacistima i pripiše im se nacistička sklonost okultizmu...

5.5.2022.
21:25
Telegram
VOYO logo

Propaganda Kremlja odlazi u nevjerojatne krajnosti kako bi opravdala svoju invaziju na Ukrajinu, oprala ruke od brutalnih ubojstva tisuća civila i prokazala Ukrajince kao krvoločne negativce, a svako malo uspiju nadmašiti sami sebe.

Ovoga je puta ruska državna novinska agencija RIA objavila kako imaju dokaze da u Ukrajini djeluju militarizirane vještice. Njihovi novinari tvrde da su u jednom selu na istoku Ukrajine otkrili znakove crne magije i to baš u kako se tvrdi, sjedištu ukrajinske vojne jedinice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom stožeru bila je bazirana vojna postrojba A4472. Na njegovu zidu pronađen je sotonski pečat koji budi asocijacije na holivudske filmove o zlim duhovima", navodi RIA u svom izvješću.

Grafit na fotografijama koji su objavili uz članak izgleda kao sigil, neka vrsta magičnog pečata koji 'praktičari' magije koriste u različite svrhe. Izgleda kao krug s raznim šarama u sredini i riječju "zein" ispisanom ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIA je u članku obavila i razgovor s ruskom kulturologinjom Ekatrinom Dais, koja im je i objasnila se radi o sigilu ili magičnom simbolu.

"Što to znači, teško je sa sigurnošću reći, u njemu se vidi i obrnuti znak anarhije, i dio 'SS-a'; znak, runa zig, jasno je vidljiva u krajnjem lijevom dijelu kruga, i hebrejsko slovo 'zain' napisano na njemačkom, što znači mač ili oružje", rekla je Dais za RIA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema interpretaciji RIA-e, ukrajinski vojnici okupili su se na tom mjestu kako bi posvetili oružje krvnom magijom ili tražili još oružja.

Image
JEZIVA RETORIKA /

Ruska voditeljica u udarnom terminu: 'Nuklearni rat je najvjerojatniji. Mi ćemo otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti' ​

Image
JEZIVA RETORIKA /

Ruska voditeljica u udarnom terminu: 'Nuklearni rat je najvjerojatniji. Mi ćemo otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti' ​

"A u samoj zgradi, među uputama stožera, pronašli su priopćenje ukrajinskih snaga sigurnosti s pričom o gubicima u Donjecku. Na dokumentu se nalaze tragovi krvi, iako takvih tragova nema nigdje drugdje", stoji u priopćenju RIA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom su Telegram kanalu objavili i video pregled lokacije, na kojem se vidi sigil i razni komadići krhotina u zgradi. Na kraju videa se vidi komad papira u laminiranom omotu, koji djeluje kao da je zamazan crvenom tekućinom, koja bi mogla biti krv, no isto tako moglo bi biti i bilo što drugo.

Priča o okultizmu i crnoj magiji vjerojatno je još jedan od pokušaja da se Ukrajince okarakterizira kao zastrašujuće naciste, s obzirom na to da postoje određeni dokazi kako su nacistički vođe zaista pribjegavali ovakvim praksama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo