NAKON ZASTRAŠUJUĆEG OBRAĆANJA / Putin je izrekao ono što je izbjegavao sedam mjeseci: 'On u krvi želi okaljati stotine tisuća ljudi'

I dalje ne odustaje od osvojenih regija u Ukrajini- Doneck, Luhansk, Herson i Zaporižja, gdje se zakazani referendumi o priključivanju Rusiji. U Ukrajini nisu iznenađeni

21.9.2022.
19:09
VOYO logo

Vladimir Putin ipak je izrekao ono što je izbjegavao sedam mjeseci.

"Riječ je o djelomičnoj mobilizaciji, odnosno vojnoj obvezi podliježu samo građani koji su trenutno u pričuvnom sastavu, a prije svega oni koji su služili u Oružanim snagama imaju određenu vojnu specijalnost i odgovarajuće iskustvo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toj kategoriji pripada 25 milijuna, tvrdi ministar obrane Šojgu, no pozvat će kaže tek 1 posto.

"Bit će mobilizirano 300 000 rezervista – želim odmah reći da to neće biti u jednom krugu, to će se obavljati rutinski", kazao je Sergej Šojgu, ruski ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
dobri odnosi s rusijom /

Dodik bi u Donjeck i Luhansk slao promatrače RS-a na referendum, Vučić jasan: 'Putin ne blefira'

Image
dobri odnosi s rusijom /

Dodik bi u Donjeck i Luhansk slao promatrače RS-a na referendum, Vučić jasan: 'Putin ne blefira'

Ukrajinska uspješna protuofenziva koja je došla do ruskih granica, Putina je stjerala u kut. Odatle, Putin ponovno šalje opasne nuklearne prijetnje zapadu.

"Podsjećam da i naša zemlja ima različita sredstva za uništavanje, a u nekim komponentama suvremenije od onih u zemljama NATO-a. Ako teritorijalna cjelovitost naše zemlje bude ugrožena, svakako ćemo koristiti sva raspoloživa sredstva koja su nam na raspolaganju da zaštitimo naše ljude. Ovo nije blef", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom položaju, s gotovo prilijepljenim rukama na stolu, koje je u cijelom obraćanju tek nekoliko puta vrlo malo podignuo- pokušao je uvjeriti sunarodnjake.

"Oni koji nas pokušavaju ucijeniti nuklearnim oružjem, trebaju znati da se ono može usmjeriti i prema njima", dodao je ruski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje ne odustaje od osvojenih regija u Ukrajini- Doneck, Luhansk, Herson i Zaporižja, gdje se zakazani referendumi o priključivanju Rusiji. U Ukrajini nisu iznenađeni.

"Što smo čuli, a da u prošlosti nismo? Naši stavovi su jasni i dobro poznati. Samo ovo nas treba zanimati. Ne ono što smo negdje čuli, nego ono što je naša zadaća. Potrebno je više podrške Oružanim snagama Ukrajine", kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj ruskih žrtava koji se procjenjivao na 50-tak tisuća, za ruskog ministra obrane samo je 5 tisuća i 937. Glavni kritičar Putina, iz zatvora poručuje, broj mrtvih će samo rasti.

"Ono glavno je da se taj zločin, taj zločinački agresivni rat koji traje sve više pogoršava, produbljuje, a Putin pokušava u sve to uvući što više ljudi. On u toj krvi želi okaljati stotine tisuća ljudi", rekao je Aleksej Navaljni, ruski oporbeni vođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putinovo obraćanje očekivalo se sinoć, no do njega ipak nije došlo, što su mnogi protumačili kaosom u Kremlju.

"Sada ćemo to učiniti – i bit će tako. Vjerujem u vašu potporu", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo ta potpora njegova naroda, Putinu će sada biti presudna.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo