Forum u Sankt-Peterburgu / Putin održao 'jako važan govor': 'Pada standard Europljana, u SAD-u rastu cijene hrane, struje, goriva'

Image
Foto: AP Image/Sergei Bobylev

Sankcije EU prema Rusiji nazvao je ludilom koje će godišnje koštati i 400 milijardi dolara, hvalio se i hipersoničnim oružjem 'kojem nema ravna na svijetu'

17.6.2022.
16:46
AP Image/Sergei Bobylev
VOYO logo

Predsjednik Rusije Vladimir Putin držao je govor na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt-Peterburgu na kojem je rekao da "ekonomski blitzkrieg protiv Rusije nije imao šansi za uspjeh".

Dodao je i to da su europski političari zadali ozbiljan udarac svojoj ekonomiji i da izravni gubici EU od sankcija za koje je rekao da su "ludilo", mogu biti veći od 400 milorda dolara tijekom godine. Za Europu je predvidio da će se nejednakosti pogoršati, da time izazvati nalet radikalizma i konačno do promjene elita u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neuspješna energetska politika pridonijela je rasti cijena u Europi. Rusija nije imala nikakve veze s poskupljenjem energenata, gorivo je počelo poskupljivati ​​puno prije specijalne operacije", rekao je Putin koji i dalje ne priznaje agresiju Rusije nad Ukrajinom i ne priznaje da se radi o brutalnom napadu na suverenu državu. Rekao je i da je EU "potpuno izgubila suverenitet i pleše kako drugi sviraju".

Osvrnuo se i na Ameriku: "U SAD-u vidimo porast cijena robe, hrane i struje, kao i goriva. Životni standard Europljana pada, a njihova poduzeća gube konkurentnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
je li papa revolucionaran? /

NATO je isprovocirao Putina - Tvrdnja je to Pape koja je šokirala Europu: 'Ovo nije neočekivano'

Image
je li papa revolucionaran? /

NATO je isprovocirao Putina - Tvrdnja je to Pape koja je šokirala Europu: 'Ovo nije neočekivano'

Najavio da je moguće da će Rusija značajno povećati izvoz hrane i gnojiva, a obujam zaliha žitarica sljedeće sezone mogao bi se povećati na 50 milijuna tona. Opleo je i po Zapadu i optužio ga da pumpa oružje u Ukrajini i financira rusofobiju u zemlji. Rekao je i da Rusija ima hipersonično oružje, "kojem još uvijek nema ravnog u svijetu".

Govorio je i o unutarnjim stvarima, pa je nataknuo i da treba "pažljiv pristup dekriminalizaciji gospodarskih struktura". Misleći, pritom, i na one koji rade bez dozvole. Budućnost svoje zemlje vidi u obiteljima s dvoje, troje i više djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Putinov govor kasnio je dva sata zbog hakerskog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo