Novi uvjeti / Putin poručio Ukrajini da je odmah spreman zaustaviti vojne operacije ako Kijev ispuni tri uvjeta

Image
Foto: AP Images

Putinovi uvjeti prije tjedan dana bili su garantiranje neutralnog statusa Ukrajine, priznanje ruske suverenosti na Krimu, ali i demilitarizacija i denacifikacija

7.3.2022.
16:56
AP Images
VOYO logo

Dmitrij Peskov je rekao da Moskva traži da Ukrajina prekine vojnu akciju, promijeni svoj ustav kako bi osigurala neutralnost (jamstvo da Ukrajina neće postati članica bilo kojeg bloka – EU-a ili NATO-a), prizna Krim kao ruski teritorij i prizna separatističke republike Donjeck i Lugansk kao neovisne države.

Peskov je za Reuters u telefonskom intervjuu rekao da je Ukrajina svjesna uvjeta. "I rečeno im je da se sve to može zaustaviti u trenutku", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ukrajinske strane zasad nema reakcije.

Glasnogovornik Kremlja inzistirao je na tome da Rusija ne želi postavljati nikakve daljnje teritorijalne pretenzije na Ukrajinu i rekao da "nije istina" da traži predaju Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi zaista završavamo demilitarizaciju Ukrajine. Završit ćemo je. Ali glavno je da Ukrajina prekine svoju vojnu akciju. Trebali bi prekinuti svoju vojnu akciju i tada nitko neće pucati", rekao je.

Novi uvjeti Moskve razlikuju se od onih prije tjedan dana. Tada su Putinovi uvjeti bili garantiranje neutralnog statusa Ukrajine, priznanje ruske suverenosti na Krimu, ali i demilitarizacija i denacifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo