smjene generala / Putin smijenio niz generala. Zapovjedništvo preuzima korumpirani general poznat po brutalnosti

Image
Foto: Twitter

Ukrajinske snage dobile su naredbu da se povuku iz napadnutog grada Sjeverodonecka nakon tjedana žestokih uličnih borbi

25.6.2022.
11:45
Twitter
VOYO logo

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je u subotu da je Rusija ovog mjeseca vjerojatno povukla nekoliko generala s ključnih zapovjednih pozicija u ukrajinskom sukobu.

„Od početka lipnja rusko vrhovno zapovjedništvo vrlo je vjerojatno uklonilo nekoliko generala s ključnih operativnih zapovjednih pozicija u ratu u Ukrajini“, objavilo je ministarstvo na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinske snage dobile su naredbu da se povuku iz napadnutog grada Sjeverodonecka nakon tjedana žestokih uličnih borbi, kako bi se izbjeglo više žrtava i izvršilo pregrupiranje.

Britanci tvrde da su među smijenjenima zapovjednik Zračno-desantnih snaga (VDV) general-pukovnik Andrej Serdjukov, kao i zapovjednik Južne armijske skupine (SGF), general Aleksandr Dvornikov. Dvornikov je također neko vrijeme djelovao kao opći operativni zapovjednik invazijskih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjedništvo SGF-a vjerojatno će biti prebačeno na general-pukovnika Sergeja Surovikina, navode Britanci, budući da ono nastavlja igrati središnju ulogu u ruskoj ofenzivi u Donbasu. On je više od trideset godina poznat po korupciji i brutalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo