VLADIMIR KARA-MURZA / Putinov kritičar koji je preživio dva trovanja je priveden ispred svoje kuće: Nagađa se što bi mogao biti razlog uhićenja

Image
Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Njegov odvjetnik Vadim Prokhorov za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti rekao je da trenutno ne može iznositi nikakve detalje

11.4.2022.
21:25
AP Photo/Alexander Zemlianichenko
VOYO logo

Kako izvještava CNN, kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina i Kremlja, Vladimir Kara-Murza priveden je ispred svoje kuće u Moskvi. 

Istaknuti kritičar preživio je dosad dva sumnjiva trovanja, a danas je priveden prema riječima ruskog oporbenog političara Ilya Yashina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navodno je Kara-Murza odveden u policijsku upravu Khamovniki, kamo ide i njegov odvjetnik. Najvjerojatnije je riječ o antiratnoj izjavi u tisku ili na društvenim mrežama", rekao je Yashin na Twitteru. 

Судя по всему, Кара-Мурза доставлен в ОВД Хамовники, куда едет адвокат В.Прохоров. Могу предположить, что задержание связано с административным делом (в случае уголовки был бы обыск и допрос в СКР). Скорее всего, речь о каком-то антивоенном высказывании в прессе или в соцсетях. pic.twitter.com/hrEVmG7cyN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov odvjetnik Vadim Prokhorov za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti rekao je da trenutno ne može iznositi nikakve detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kara-Murza je inače ruski novinar i opozicijski političar koji je u emisiji na CNN+ osudio invaziju ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu. 

"Apsolutno ne sumnjam da će Putinov režim okončati ovaj rat u Ukrajini, ne znači da će se to dogoditi sutra. Dva glavna pitanja su vrijeme i cijena i pod cijenu, ne mislim na novčanu - mislim na cijenu ljudske krvi i ljudskih života i sve do sad je već bilo užasno, ali će Putinov režim završiti zbog toga i bit će demokratska Rusija nakon Putina", rekao je Kara-Murza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo