već desetljećima / Putinova vojska izgubila ogroman broj tenkova: ‘Imaju grešku koja ih čini vrlo ranjivima! Trebali su to predvidjeti'

Image
Foto: AP IMAGES

Problem se odnosi na način skladištenja streljiva za tenkove

28.4.2022.
11:40
AP IMAGES
VOYO logo

Rusija je izgubila na stotine svojih tenkova od početka ruske na invazije na Ukrajinu, a britanski ministar obrane Ben Wallace u ponedjeljak naveo da su ih izgubili čak 580. Točan broj u ovom trenutku nije poznat.

Wallace također navodi da su problemi uočeni kod ruskih tenkova još jedan pokazatelj da ruska invazija na Ukrajinu ne teče kako je planira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, problemi s kojima se Moskav suočava nadilaze sam broj tenkova koje su ruske snage izgubile. Stručnjaci kažu da slike s bojnog polja pokazuju da ruski tenkovi imaju kvar za koji zapadne vojske znaju desetljećima, a zbog kojeg je ruske tenkove lakše uništiti. Moskva je, kažu, trebala predvidjeti takav problem.

Problem se odnosi na način skladištenja streljiva za tenkove. Za razliku od modernih zapadnih tenkova, ruski imaju više granata unutar svojih kupola, što ih čini vrlo ranjivima jer čak i neizravni pogodak može pokrenuti lančanu reakciju zbog koje eksplodira cijelo njihovo skladište streljiva u kojem se može nalaziti i 40 granata, piše CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udar može biti toliko razoiran da može raznijeti kupolu tenka visoku kao dvokatnu zgradu, kao što se može vidjeti u snimkama objavljenim na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo