ruski teror / Rusi opet granatirali Zaporožje? Zelenski otmicu direktora nuklearne elektrane nazvao terorizmom

Image
Foto: AP Photo/Andrew Kravchenko

Ruska ophodnja uhitila je Igora Murašova u petak

3.10.2022.
8:31
AP Photo/Andrew Kravchenko
VOYO logo

 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u nedjelju kasno navečer da je da je otmica glavnog direktora ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožja čin ruskog terora.

"Ovo je još jedan primjer jasnog čina ruskog terora, za koji teroristička država mora snositi sve veću kaznu", rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska ophodnja uhitila je Igora Murašova u petak, priopćila je u subotu državna tvrtka zadužena za elektranu, a Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) priopćila je da je Rusija potvrdila taj potez.

Šef IAEA-e pozvao je na oslobađanje Murašova rekavši da njegovo pritvaranje predstavlja prijetnju sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni direktor IAEA-e Rafael Grossi izrazio je nadu da će se gospodin Murašov sigurno i brzo vratiti svojoj obitelji te da će moći nastaviti svoje važne funkcije u postrojenju", objavila je agencija na Twitteru.

Image
'NEMA KRŠENJA ZAKONA' /

Unatoč osudama međunarodne zajednice, ruski Ustavni sud potvrdio aneksiju ukrajinskih regija

Image
'NEMA KRŠENJA ZAKONA' /

Unatoč osudama međunarodne zajednice, ruski Ustavni sud potvrdio aneksiju ukrajinskih regija

IAEA je bila u kontaktu s nadležnim tijelima tražeći pojašnjenja o njegovom privremenom pritvoru, za koji je rekla da ima "vrlo značajan utjecaj" na njega i standarde nuklearne sigurnosti i zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će Grossi sljedeći tjedan održati razgovore u Moskvi i Kijevu o stvaranju zaštitne zone oko tvornice Zaporožja.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je u nedjelju da ga je Grossi u telefonskom razgovoru uvjerio da IAEA "neće štedjeti napore kako bi osigurala oslobađanje direktora nuklearke Zaporožja kojeg je otela Rusija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guverner oblasti Zaporožje Oleksandr Starukh izvijestio je da su ruske snage upotrijebile gotovo desetak projektila S-300, gađajući grad i dva sela u regiji rano 3. listopada. Prema Starukhu, oštećena je neka infrastruktura u Zaporožju uključujući centar za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama. Jedna osoba je u bolnici nakon napada, javlja Kyiv Independent.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo