Ukrajinci se bore / Stanovnici grada u Ukrajini koji je sljedeći na redu Rusima: 'O Bože! Ovo je zastrašujuće!'

Cijela se okolica sprema na napade. Jer, korak po korak, Rusi napreduju na istoku, a Putin nastavlja s prijetnjama Zapadu

28.5.2022.
20:00
VOYO logo

"Grad Liman potpuno je oslobođen od ukrajinskih nacionalista", rekao je Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane.

Tim su riječima Rusi objavili osvajanje još jednog ukrajinskog grada na istoku, strateški važnog čvorišta željeznica kojima sad mogu napredovati dalje. A ušli su i u Sjevernodonjeck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako okupatori misle da će Liman i Sjevernodonjeck biti njihovi, varaju se. Donbas će biti ukrajinski, jer to smo mi, to je naša bit", tvrdi Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

Image
SLOMILI OTPOR /

Rusi tvrde da su sada preuzeli potpunu kontrolu nad strateški važnim gradom u Donbasu

Image
SLOMILI OTPOR /

Rusi tvrde da su sada preuzeli potpunu kontrolu nad strateški važnim gradom u Donbasu

Stanovnici Lisičanska boje se da su sljedeći na ruskom popisu pa je evakuacija u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikome ne želim da mora ovo prolaziti. To je zastrašujuće, o moj Bože, to je jednostavno zastrašujuće", neutješno govori Katerina iz Lisičanska.

Mnogi su iz Sjevernodonjecka upravo u susjedni Lisičansk pobjegli od rata. No, moraju bježati dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski je predsjednik u telefonskom razgovoru s francuskim kolegom i njemačkim kancelarom priprijetio zbog dostave oružja Ukrajini. Macron i Scholz su tražili da oslobodi dvije i pol tisuće zarobljenika iz Azovstalja. No, bez odgovora. Putin je svojim borcima u Donbasu čestitao na hrabrosti.

"Zadaci s kojima se suočavate sada su od posebne važnosti, s obzirom na neviđeni politički, ekonomski i informacijski pritisak na našu zemlju i na nagomilavanje NATO-ovih snaga uz granicu s Rusijom", kaže Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bakhmut je još jedan istočnoukrajinski grad na meti Rusa. Pod napadom je, ali stanovnici ne misle ni bježati ni predati se.

"Danas su u Bakmutu bila dvije snažne eksplozije koje su pogodile infrastrukturne objekte. Imaju ogromnu količinu artiljerije i ogromnu količinu streljiva za svoje topništvo. Ako se oni bore količinom, mi moramo kvalitetom", objašnjava Nazar Ilnitski iz Bakmuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi su opet zaprijetili hipersoničnom raketom. Testirali su Cirkon koji leti devet puta brže od zvuka, i može pogoditi tisuću kilometara udaljenu metu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo