nema prekida vatre / Rusi oteli gradonačelnika Melitopolja pa ga pustili: 'Potpuno su me skinuli i ispitivali. U sobi do sam čuo mučenje'

Rusi mijenjaju taktiku na bojišnici. Ukrajinska strana tvrdi da ih potiskuje, a oni se grupiraju na istoku zemlje

30.3.2022.
19:15
VOYO logo

Ruski napadi na ukrajinske gradove ne prestaju ni nakon ruskog obećanja tijekom pregovora da će ih ublažiti.

Rusi mijenjaju taktiku na bojišnici. Ukrajinska strana tvrdi da ih potiskuje, a oni se grupiraju na istoku zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ni jasno kamo idu pregovori nakon najnovijih poruka iz Kremlja

Černihiv je bombardiran cijelu noć nakon što su Rusi jučer u pregovorima obećali da će smanjiti napade na taj grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo li u to? Naravno da ne. Spremni smo na svaki razvoj situacije i na susret s neprijateljem u Černihivu, što se već događa. Takozvano smanjenje aktivnosti u Černihivskoj regiji, pokazalo se u neprijateljskim udarima uključujući i zračne udare na Nižin, a cijelu su noć granatirali Černihiv. Uništeni su objekti civilne infrastrukture, knjižnice, trgovački centri, mnoge kuće", kaže guverner regije Černihiv Vjačeslav Čaus.

Image
ukrajinska luka /

Zašto je Mariupolj toliko bitan? Strateška nagrada za Rusiju, simbol otpora za Ukrajinu

Image
ukrajinska luka /

Zašto je Mariupolj toliko bitan? Strateška nagrada za Rusiju, simbol otpora za Ukrajinu

S druge strane, u Brovariju, predgrađu Kijeva, vojnici svjedoče da su Rusi doista stali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada ne napadaju aktivno. Manje je kretanja oklopnih vozila i pješaštva Orka. Imali su gubitke i sada nemaju dovoljno snaga", tvrdi ukrajinski vojnik Mikola Šarhodoski.

Bez obzira na to, ukrajinski predsjednik kaže - nisu naivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, možemo reći da su signali koje primamo iz pregovora pozitivni, ali ti signali ne mogu utišati eksplozije ruskih granata. Naravno, vidimo sve rizike. I naravno, ne vidimo razloga vjerovati riječima predstavnika zemlje koja nas i dalje napada kako bi nas uništila", priopćio je Vlodimir Zelenski.

Iz Kremlja zaključak kako pregovori nisu donijeli ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo reći da je bilo što obećavajuće, da se postigao bilo kakav napredak. Još je jako, jako dug put koji moramo prijeći", kazao je Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika.

Da treba završiti započeto i očistiti Ukrajinu od nacista, misli čečenski vođa Ramzan Kadirov koji je navodno doveo svog 16-godišnjem sina na ratište razorenog Mariupolja. Tamo je, tvrde Ukrajinci danas pogođena zgrada Crvenog križa. U telefonskom je razgovoru ruski predsjednik rekao francuskom da je humanitarna misija moguća samo kada se Mariupolj preda. Tu je sudbinu već doživio Melitopolj, čiji je otet pa oslobođen gradonačelnik Ivan Fedorov progovorio o danima u ruskom zarobljeništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno su me skinuli, nisam imao nikakve informacije o tome što se događa s mojim roditeljima, s mojom rodbinom i što se uopće događa u gradu. Počeli su me ispitivati ​​o svemu, a na ispitivanju je bilo mnogo naoružanih vojnika. Iz susjedne sobe sam čuo mučenje. Učinili su to kako bi mi dali do znanja da me čeka isto", ispričao je gradonačelnik Melitopolja.

Na jugu su Ukrajinci ušli u crnomorsku luku Herson i dio po dio ga oslobađaju. Na istoku se borba intenzivirala. Stiže slika razrušenih stambenih zgrada u Lisičansku. Ukrajinci vjeruju da Rusi skupljaju snagu da preuzmu istok i opkole ih. Da je sve ruski spin, misli i SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da je ovo premještanje, a ne pravo povlačenje i da svi trebamo biti spremni na veliku ofenzivu na druga ukrajinska područja", rekao je John Kirby, glasnogovornik Pentagona

U razuvjeravanju Ukrajine i zapadnih saveznica da je rusko povlačenje obmana ne pomažu snimke u kojima se gotovo svakodnevno Rusi hvale svojom vojnom opremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo