zračni napad / Rusija tvrdi da pogođeni trgovački centar nije bio u funkciji, a za tijelima se u Kremenčuku još traga

Na terenu je danas je bila i glavna tužiteljica, pokrenuta je istraga o mogućim ratnim zločinima

28.6.2022.
21:15
VOYO logo

Ruska vojska potvrdila je napad na ukrajinski grad Kremenčuk, ali istovremeno tvrdi da pogođeni trgovački centar nije bio u svojoj funkciji. U napadu je život izgubilo 18 ljudi, a obzirom da se još traga za tijelima ispod ruševina - broj žrtava bi mogao biti i veći.

Ukrajinski predsjednik je zbog ovog napada rusku vojsku nazvao "potpuno ludim teroristima". Od trgovačkog centra u ukrajinskom Kremenčuku - ostale su samo ruševine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne bih nikome poželjela da doživi ovako nešto. Moraš biti pravo čudovište da odlučiš uništiti trgovački centar. Stvarno nemam više što reći'', kazala je Katerina Romašina iz Kremenčuka.

''Bila sam udaljena 500 metara od centra kad je bila eksplozija. Bilo je stvarno strašno, čisti teror. Nemam riječi kako bih to opisala. Užas'', izjavila je Oleksandra Holoskok iz Kremenčuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska vojska potvrdila je zračni napad na Kremenčuk - ali tvrde kako je raketiranje bilo usmjereno na skladište oružja. Šoping centar, tvrde - nije uopće ni bio u funkciji.

''Detonacija streljiva koje je bilo skladišteno za potrebe zapada, uzrokovala je požar u trgovačkom centru koji u tom trenutku nije radio, a smješten je uz tvornicu'', kazao je Igor Konašenkov, glasnogovornik ministra obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJMANJE DVOJE MRTVIH /

Zelenski objavio video trgovačkog centra u plamenu: 'Rusija svoju nemoć iskaljuje na običnim građanima'

Image
NAJMANJE DVOJE MRTVIH /

Zelenski objavio video trgovačkog centra u plamenu: 'Rusija svoju nemoć iskaljuje na običnim građanima'

Prema posljednjim podacima ukrajinskih vlasti - ubijeno je 18 ljudi, a 60 ih je ozlijeđeno. Za 36 još se traga. Da većina nije napustila centar nakon zračnih sirena - broj stradalih bi bio još veći. Samo ludi teroristi mogu raketirati civilne objekte - poruka je predsjednika Zelenskog.

''Ruski napad na trgovački centar u Kremenčuku jedan je od najprkosnijih terorističkih napada u europskoj povijesti'', izjavio je Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu - danas je bila i glavna tužiteljica, pokrenuta je istraga o mogućim ratnim zločinima.

''Sve ovo možemo vidjeti, potpuno je jasno. Ovo je civilni objekt, granatirali su civilnu infrastrukturu. Opet su to učinili. Opet i opet…To je pitanje zločina protiv čovječnosti'', rekla je Irina Venediktova, glavna ukrajinska tužiteljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Izgleda da je ovo namjerni, ciljani napad na civilni objekt. Moramo istražiti je li uistinu u bilo vojnih objekata u blizini, ali prve indikacije, rekao bih, ukazuju da ih nije bilo u blizini centra'', kazao je Wayne Jordash, međunarodni odvjetnik za kriminal.

Za obitelji stradalih u ovoj tragediji slaba je to utjeha. Mnogi i dalje čekaju - barem neke informacije o svojim najmilijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo