'put kojim je vrijedno ići' / Ruska agencija: Čelnici Hersona kažu da će to područje slijediti Krim i ujediniti se s Rusijom

Image
Foto: Profimedia

Govore i kako su ranije namjeravali pokrenuti proces ujedinjenja s Rusijom

7.6.2022.
16:32
Profimedia
VOYO logo

Čelnici ukrajinske regije Herson vjeruju kako će taj teritorij vjerojatno slijediti sudbinu Krima, javlja ruska agencija Tass. To je, kako govore, u skladu s idejom ujedinjenja ruskog teritorija.

To je, tvrde, najavio Kiril Stremousov, zamjenik zapovjednika regije Herson. "Pod ukrajinskom sam vlašću stalno slušao kako je u Krimu sve loše, no kada bi posjetili to područje i vidjeli što se učinilo u posljednjih osam godina zaključili bi kako je Krim područje čije je korake vrijedno slijediti", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije, kaže ruska agencija, Stremousov je isticao i kako su vođe Herson regije namjeravali pokrenuti proces ujedinjenja s Rusijom. Iako, nisu još definirali mehanizme za to, ali danas kaže kako je vjerojatno da bi tada odabrali referendum.

Inače, vođa Krima, Sergej Aksionov, ranije je rekao kako je Krim 2014. godine odabrao vlastiti put ujedinjenja s Rusijom, a Tass navodi kako će "oslobođeni" teritoriji Donbasa i Ukrajine potražiti druge opcije za reintegraciju s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo