TOTALNI RAT / Ruska invazija na Ukrajinu traje gotovo 15 sati: Koliko je teritorija Rusija zauzela pokazuje karta kolektiva koji se bavi ratom

Image
Foto: DRM Journal/Twitter

Crvenom bojom označena područja pokazuju dijelove Ukrajine koji su pod ruskom kontrolom

24.2.2022.
21:35
DRM Journal/Twitter
VOYO logo

Napad Rusije na Ukrajinu traje gotovo 15 sati, a situacija je najgora na jugu zemlje.

Na Twitteru je DRM Journal, neovisni kolektiv iz Bugarske koji se bavi ratnim sukobima, objavio je kartu na kojoj se vidi koliko je Putin teritorija osvojio u invaziji na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvenom bojom označena područja pokazuju dijelove Ukrajine koji su pod ruskom kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad Rusije na Ukrajinu u tijeku je iz zraka, s kopna i mora. Rano jutros, prvo zračnim i raketnim udarima, napadnuti su objekti ukrajinske protuzračne obrane, vojni položaji i objekti u i oko glavnog grada Kijeva, Mariupolja, Kramatorska, Harkiva, Lutska, Ivano-Frankivska, Hersona, Dnjipra, a s mora je napadnuta Odesa. Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca - sa sjevera iz Bjelorusije, s istoka iz Rusije, te s juga s anektiranog Krima. 

Na području ukrajinskog glavnog grada Kijeva zabilježeno je nekoliko eksplozija – među kojima je bombardiran i kijevski aerodrom. U okolici Kijeva, Rusija je ispalila projektile na uzletišta i vojne baze. Na jugu, ruske snage stigle su u Odesu, a raketiran je i međunarodni aerodrom u Hersonu, u regiji koja graniči s Krimom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krim je Rusija anektirala još 2014., a sada ga iskoristila za ulaz svojih tenkova u Ukrajinu. U istočnoj Ukrajini, ruski projektili pogodili su ciljeve u Harkivu i Dnjepru. Na krajnjem istoku zemlje, pojačavaju se sukobi početi još 2014., gdje se ukrajinske snage otad bore protiv proruskih separatista u samoproglašenim republikama Donjecku i Lugansku, u koje su ušli ruski tenkovi. Ruski tenkovi ulaze i u Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo