Ravno s fronta u Ukrajini / Ruska vojna služba špijunirala ciljeve u Njemačkoj za slučaj rata, istražuje Berlin. Trag stigao s fronta u Ukrajini

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

Izvor informacije o ruskom špijuniranju zbog sabotiranja ključne infrastrukture, kazao je da su njemačke službe istragu pokrenule nakon 'ulova u Ukrajini'

18.3.2022.
17:13
Pixabay
VOYO logo

Njemački tjedni magazin Focus objavio je da njemačka Savezna služba za zaštitu ustavnog poretka (BfV) istražuje slučaj špijunaže GRU-a, ruske vojne obavještajne službe vojske, čiji su agenti, kako se sumnja, istraživali ključne infrastrukturne ciljeve u Njemačkoj u slučaju rata.

Riječ je o objektima u Berlinu i u Saskoj, koji su trebali, kako se navodi, biti među prvima na udaru projektila u slučaju da Rusija vojno napadne Njemačku, između ostalih i o objektima Bundesnetzagentur (BNetzA), njemačke regulatorne agencije za tržište plina, električne energije, telekomunikacija, pošte i željeznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarske upite Focusa državnim organima, nadležnima za tajne istrage povodom ovog slučaja, nije odgovoreno. Odgovorila je, međutim, glasnogovornica BfV-a Das Bildu, doduše ono što se moglo i očekivati: "BfV se u načelu ne može očitovati na operativne okolnosti."

Image
O Putinovom izboru /

Zelenski odgovara na glavno pitanje koje muči Zapad: 'Nuklearni rat je Putinov blef, nije isto biti ubojica i samoubojica'

Ono što je Focusu poznato, njegovi su novinari doznali iz obavještajnih krugova u Berlinu. Njihov izvor informacije o ruskom špijuniranju za potrebe sabotaže ključnih infrastrukturnih ciljeva, kazao je da su njemačke službe istragu pokrenule nakon što su Ukrajinci prije dva tjedna uhvatili izvjesnu "sabotersku jedinicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinske vlasti među njihovom su opremom tada uočili i jedan list papira koji je ukazivao na određene točke u Njemačkoj. Bila je riječ o lokacijama određenima koordinatama.

Prva točka bila je mjesto Markersdorf kod gradića Görlitz na krajnjem jugoistoku Njemačke, praktično uz tromeđu Njemačke, Poljske i Češke. U Berlinu su odmah uočili da se lokacija poklapa s jednim od centara BNetzA-e, a na tom mjestu u doba DDR-a i Hladnog rata nalazila se jedna od važnijih baza Stasija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale koordinate odnosile su se na točke u četvrtima Berlina Tegel i Wilmersdorf.

Naš portal posljednjih je tjedana u nekoliko navrata prenosio prijetnje iz samog vrha Kremlja (Vladimir Putin, Sergej Lavrov, Dmitri Medvedev) direktnim sukobom s NATO-om, sa zemljama koje pomažu Ukrajini, čak i nuklearnim udarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana, također, mediji bilježe sve gore izjave ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova, koji je zaprijetio "ukrajinskim scenarijem" kao odgovorom Rusije ako bi BiH odlučila pristupiti NATO-u.

Zbog rata u Ukrajini s jedne strane, a s druge određenih signala iz Rusije, EU je prije nekoliko dana svoj kontingent pripadnika EUFOR-a povećala sa 500 na 1100. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo