najviši dužnosnik do sada / Ruski diplomat u UN-u dao ostavku zbog rata u Ukrajini: 'Nikada me nije bilo toliko sram svoje zemlje...'

Image
Foto: Shutterstock

Za Putinov rat je rekao da je 'možda, najteži zločin protiv naroda Rusije'

23.5.2022.
16:55
Shutterstock
VOYO logo

Ruski diplomat u UN-u, Boris Bondarev, podnio je ostavku zbog "krvavog, besmislenog i apsolutno bespotrebnog" rata u Ukrajini, što ga čini najviše rangiranim diplomatom te zemlje koji je odstupio zbog rata.

U pismu ostavke Bondarev je rekao da je vidio "različite zaokrete" vanjske politike svoje zemlje tijekom svoje 20-godišnje karijere, ali da ga nikada nije "bilo toliko sram zbog svoje zemlje kao 24. veljače", kada je Rusija krenula u napad, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusko je ministarstvo vanjskih poslova optužio za "katastrofalnu" razinu "laži i neprofesionalizma", a za Putinov rat je rekao da je "ne samo zločin protiv ukrajinskog naroda, već i, možda, najteži zločin protiv naroda Rusije".

Prije njega, najistaknutiji dužnosnik Kremlja koji je dao ostavku zbog rata bio je Anatolij Čubajs, koji je bio Putinov posebni izaslanik za odnose s međunarodnim organizacijama za održivi razvoj. Čubjas nije samo napustio svoju dužnost, već i Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo